Indicatori tehnici

ENEnglish Version

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

Indicatori tehnici

Indicatori tehnici

 

Indicatori tehnici

 

Benzile Bollinger


Benzile Bollinger sunt folosite pentru a masura volatilitatea dintr-o piata si pot anunta un investitor daca va urma o miscare puternica sau daca piata va decurge intr-un interval de pret mai ingust.

Cu cat sunt mai departate benzile, cu atat mai agitata este piata. In perioada in care benzile sunt apropiate, piata este linistita iar in momentul in care benzile se departeaza, in piata se vor crea miscari ample.

 

 

Indicatori tehnici

 Indicatori tehnici

 

Benzile Bollinger sunt formate dintr-o medie mobila (mijloc) si doua deviatii standard (banda superioara si banda inferioara).

Mediile formatoare ale benzilor Bolllinger au rolul de suport si rezistenta iar in cazul in care o lumanare inchide in afara benzilor, pretul are un potential sporit de a evolua o buna perioada de timp in directia de spargere (vezi imaginea de mai sus).

Ingustarea benzilor Bollinger prevestesc o miscare puternica in viitor insa fara a se putea preciza directia.

 

MACD


MACD este acronimul indicatorului Moving Average Convergence Divergence si este compus din 2 medii mobile si o histograma care indica diferenta dintre medii.

MACD indica directia trendului si da semnale de cumparare si de vanzare. Mediile mobile formatoare nu sunt aplicate pretului, ci unei diferente de medii mobile.

 

 

Indicatori tehnici

 

Daca parametrii unui indicator MACD sunt 12, 26 si 9 inseamna ca diferentei dintre mediile mobile de 26 si 12 perioade i se aplica o medie mobila de 9 perioade.

 

SAR Parabolic


La fel de important precum este sa identificam inceputul unui trend este si identificarea sfarsitului unui trend. Pentru a incheia o tranzactie cat mai profitabil se poate folosi indicatorul SAR (Stop And Reversal) Parabolic.

Acest indicator plaseaza puncte pe grafic care pot indica intoarcerile de pret. Intr-un trend ascendent punctele SAR sunt situate sub pret iar in trend descrescator punctele SAR se afla deasupra pretului.

 

 

Indicatori tehnici

 

 

Indicatorul SAR Parabolic este foarte usor de interpretat si de folosit. Practic, pozitionarea unui punct  sub pret da un semnal de cumparare iar aparitia unui punct deasupra pretului dupa o serie de puncte situate sub pret da un semnal de vanzare.

Cel mai bun randament al indicatorului SAR Parabolic se obtine in trenduri clare, pentru a detecta nivelele bune de intrare sau iesire din piata. Intr-o piata laterala acest indicator emite multe semnale false.

Oscilatorul Stohastic


Oscilatorul Stohastic este un indicator de moment care identifica perioadele de supracumparare si supravanzare a unui instrument financiar. Implicit, o zona supraextinsa in directia de vanzare sau cumparare poate simboliza sfarsitul unui trend.

 

 

Indicatori tehnici

 

 

Liniile componente sunt medii mobile care iau in calcul diferite perioade astfel incat una dintre ele este mai rapida iar cealalta mai lenta. Oscilatorul stohastic evolueaza pe o scara de la 0 la 100. Zona de supracumparare este considerata a fi deasupra nivelului 80 iar zona de supravanzare se intinde intre nivelele 0 si 20.

Multi investitori fac greseala sa creada ca atunci cand oscilatorul stohastic se afla in zona de supracumparare este un moment sigur de a vinde. FALS. Oscilatorul stohastic prezent in zona de supracumparare atentioneaza investitorul ca nu este un moment bun de a cumpara. Intr-adevar, de multe ori pretul scade ca urmare a scenariului de mai sus insa sunt si momente in care pretul creste foarte mult in conditiile in care oscilatorul stohastic ramane in zona de supracumparare.

Principalul scop al oscilatorului stohastic ramane de a identifica momentele de supracumparare si supravanzare. Ramane la latitudinea investitorului sa il foloseasca conform propriului stil de tranzactionare.

 

Indicatorul de putere relativa RSI


Indicatorul RSI se aseamana cu oscilatorul stohastic prin faptul ca determina momentele de supravanzare si supracumparare dintr-o piata.

Valorile posibile ale indicatorului la un anumit momentdat variaza intre 0 si 100. Deasupra nivelului de 70 se considera supracumparare iar sub nivelul 30 instrumentul respectiv este supravandut.

 

Indicatori tehnici

 

 

Nivelele 30 si 70 sunt trasate pe graficul indicatorului pentru ca investitorii sa poata urmari mai usor evolutia acestuia.

Nivelul 0 este, de asemenea, foarte important si, de multe ori, actioneaza ca suport sau rezistenta. Evolutia indicatorului RSI corelata cu miscarea preturilor poate da mai multe informatii despre directia viitoare a unui trend.

Cu siguranta aceste informatii ti-au starnit interesul, insa de aici trebuie sa faci primul pas - sa iti deschizi un cont demo si sa treci la nivelul urmator.

Aboneaza-te pentru informatii de profil, studii de caz,oportunitati de investitie, primeste toate informatiile de care ai nevoie direct pe mail: Click aici


Vrei sa testezi o strategie de investitii sau sa incepi sa tranzactionezi cu adevarat ?

Deschide un CONT DEMO  sau un  CONT NOU  alaturi de brokerul tau.