Intermediari/Avansati

ENEnglish Version

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

Intermediari/Avansati

Analiza tehnica Analiza Fundamentala

 

Zi de zi investitorii se confrunta cu diferitele greutati ivite in tranzactionare: Cand sa cumpar? Cand sa vand? Am cumparat la un pret bun? Am vandut la un pret bun ? si asa mai departe. Majoritatea acestor decizii se bazeaza fie pe analiza tehnica fie pe analiza fundamentala.  Ambele tipuri de analize au in vedere acelasi principiu: pe baza datelor din piata investitorul alege sa actioneze in consecinta. Marea diferenta intervine in momentul in care analizam datele folosite de cele dou tipuri de analize.

 

Daca e sa luam un exemplu comun in care sa comparam cele doua tipuri de analize acesta ar fi o vizita la un Mall.

Intr-un Mall analistul fundamental viziteaza fiecare magazin, studiaza  produsele vandute si apoi se decide daca sa cumpere un anumit produs. Pe de alta parte analistul tehnic i-a un loc pe o banca si studiaza activitatea oamenilor care intra in magazine. El nu ia in considerare valoarea in sine a produselor ci pe baza modelului de comportament al cumparatorilor decide daca sa cumpere sau nu produsul dorit.

 

 

Ce este Analiza Tehnica ?

 

Analiza tehnica este o metoda de evaluare a instrumentelor financiare analizand statistici generate de activitatea pietei, cum ar fii preturile anterioare si volumele tranzactionate. Analiza tehnica nu isi propune evaluarea valorii in sine a instrumentului financiar ci doar , folosind grafice si alte instrumente , sa identifice anumite modele de evolutie a pretului si sa determine evolutia pretului instrumentului financiar pe viitor.Tutoriale Text


Tutoriale Video


  Tutoriale Video   Descrierea Trendului
  Tutoriale Video   Mediile Mobile
  Tutorial text   Trendul
 
 
 Ce este Analiza Fundamentala ?

 

Analiza FundamentalaCe actiune sa cumperi si cand reprezinta o decizie luata in urma unei strategii bine definite. Una dintre strategiile uzuale folosite de investitori este analiza fundamentala. Investitorii care folosesc analiza fundamentala nu se orienteaza dupa pretul actiunii ci dupa compania care emite actiunea. Ei determina astfel daca actiunea este subevaluata, supraevaluata sau are o valoare echilibrata prin analizarea indicatorilor fundamentali ai unei companii.

 

Sunt mai multi pasi in determinarea valorii unei companii. Investitorul incepe cu o analiza asupra situatiei economice prezente si viitoare a companiei. Concomitent trebuie analizat sectorul din care face parte compania ex: farmaceutic, finaciar, industrie etc. In momentul analizarii unui sector sunt mai muti factori care trebuie luati in considerare: de exemplu maturitatea sectorului respectiv: este activiatatea relativ noua? exista o istoria a dezvoltarii companiilor in cadrul sectorului respectiv? Un alt aspect studiat este perioada de timp in care sectorul respectiv a fost unul profitabil. In opinia multor analisti daca un sector a fost profitabil o lunga perioada de timp sunt sanse mari ca in viitorul apropiat sa asistam la o corectie.

 

Ultma parte a analizei se refera la examinarea companiei, si la determinarea factorilor care pot sa ii aduca un avantaj fata de restul companiilor. Abilitatea de a putea controla costurile de productie, un bun sistem de distribuire a produselor, implementarea celor mai noi metode tehnologice, si posibilitatea de a previziona in mod corect veniturile viitoare sunt toate indicii care pot determina un investitor sa considere o actiune buna de cumparare.

 

In mod obisnuit un investitor care se foloseste de analiza fundamentala i-a decizia de ai intra in piata pentru un termen mai lung, strategie care in cadrul manualelor de tranzactionare poarta denumirea de "buy and hold".

 

Tutoriale Text


 


    
 
 
  Tutorial text   Indicatori de masurare a lichiditatii  
  Tutorial text   Indicatori fundamentali selectie primara  
  Tutorial text   Gradul de indatorare-teorie  
  Tutorial text   Gradul de indatorare-practic  
  Tutorial text   Indicatorii gradului de indatorare  
 Managementul Riscului


Managementul RisculuiManagementul riscului poate face diferenta intre un investitor care castiga si unul care pierde. Poti avea cea mai buna strategie de tranzactionare din lume si totusi, fara un managemet corespunzator al riscului sa pierzi. Managementul riscului este o combinatie intre idei multiple de micsorarea a riscului in procesul de tranzactionare. Poate reprezenta limitarea volumului tranzactionat, hedging-ul, tranzactionarea doar intre anumite ore, sau asumarea unor pierderi.

 

Cu cat ai un mai mare control asupra riscului asumat in procesul de tranzactionare ca atat scad sansele ca investitiile facute sa fie paguboase. Tranzactionarea se bazeaza in mare parte pe oportunitate. Investitorii trebuie sa actioneze rapid in momentul in care se iveste o oportunitate in piata, prin limitatrea riscului acestia sunt asigurati ca pot sa tranzactioneze in continuare daca piata nu se comporta favorabil lor.

 

In ceaa ce urmeaza va prezentam un material video legat de Managementul Riscurilor:

 

Managementul Riscului
Tutoriale Text