Investește împreună cu Warren Buffett

Berkshire Hathaway își are rădăcinile într-o companie de producție textilă înființată de Oliver Chace în 1839 numită Valley Falls Company, urmând să fuzioneze în mai multe rânduri cu alte companii din industria textilă. În anul 1962, Warren Buffett a început să achiziționeze acțiunile companiei, ajungând în anul 1964 acționar majoritar. Acesta a realizat din timp faptul că industria textilă este în scădere și situația financiară a companiei nu se va îmbunătăți, așadar a decis să se extindă în industria asigurărilor, pentru ca mai târziu să ajungă compania cu conglomerat multinațional din ziua de astăzi. Acum, Bershire Hathaway deține în portofoliu cote semnificative din unele dintre cele mai mari companii din lume, printre care se numără: Kraft Heinz(26,7%), American Express(17,6%), Wells Fargo(9,4%), The Coca-Cola Company(9,4%), Bank of America(6,8%) și Apple(5,22%).

Conform listei și formulei Forbes Global 2000, Berkshire Hathaway este:

  • A 3-a cea mai mare companie publică din lume;
  • Al 10-lea cel mai mare conglomerat după venituri
  • Cea mai mare companie de servicii financiare după venituri din lume.
  • Acțiunile companiei sunt împărțite în două tipuri: Clasa A și Clasa B. Acțiunile din categoria A sunt cunoscute pentru faptul că sunt cele mai scumpe acțiuni din istorie, la un preț de peste 340,000$/acțiune, în timp ce acțiunile din categoria B reprezintă a cincea cea mai mare componentă din indicele S&P 500.

Știați că…

  • Berkshire Hathaway a acordat dividende acționarilor o singură dată în istorie, în 1967, moment despre care Warren Buffett glumește spunând “probabil că eram la baie când a fost luată această decizie”
  • Dacă ai fi investit 10,000$ în anul 1964 și ai fi obținut aceleași randamente ca și această companie, acum valoarea portofoliului tău ar fi de aproximativ 70 mil. dolari

Găsiți analiza tehnică a evoluției acțiunilor Berkshire Hathaway în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul BRK B

Doriți să deveniți investitor în Berkshire Hathaway și să profitați de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

 

sursa: wikipedia.org,fool.com