fbpx

SSIF GOLDRING SA


JD

JD.com
  23.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG50$76$

jd

 

LONG 23.07.2020

 

JD.com Inc. este unul dintre cei mai mari retaileri online din China, companie specializată în comerț electronic și tehnologie.

JD.com a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,21$ față de estimările privind o pierdere netă de 0,13$, în scădere față de profitul net de 0,27$ din T1 2019. Compania nu distribuie dividende.

Pe bursa NASDAQ, acțiunile sunt listate sub formă de ADS – American depository shares, cu simbolul bursier JD; acțiunea este listată și pe bursa din Hong Kong sub simbol bursier: 9618.
Graficul săptămânal al JD.com indică o creștere a prețului de aproximativ 90%, de la un nivel de suport constituit din minimul din mar. 2020. În luna mai 2020, prețul a depășit un nivel de rezistență, constituit din maximele anterioare din ian. 2018, din zona de 50$. Compania se tranzacționează aproape de maximele istorice.

 

Perspectivă pe termen mediu

La mijlocul lunii mar. 2020 prețul a găsit un nivel de suport deasupra norului Ichimoku. Semnalul este unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Totuși ele se află destul de departe de norul Ichimoku, ceea ce indică un nivel de supra-cumpărare.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimele din mar.-apr. 2020, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a ajuns într-o zona supra-cumpărată (peste nivelul 40). Daca linia ROC se va menține în continuare în zona supra-cumpărată, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a oferit un semnal de cumpărare din a doua parte a lunii apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, deasupra nivelului zero. Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimele din nov. 2019 și a ajuns într-o zona supra-cumpărată (peste nivelul 6), de unde este posibilă o corecție.

În general, acțiunea JD.com are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG50$76$

jd

 

LONG 23.07.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al JD.com prezintă un raliu al prețului început la mijlocul lunii mar. 2020. Raliul a pierdut din intensitate de la maximul de la începutul lui iul. 2020, de la aproximativ 70$, cum prețul tinde să se corecteze ușor. JD se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea JD.com este reflectată în raportul puterii relative (RS) cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are un trend ascendent de la minimele din dec. 2019 spre un nivel de rezistență constituit din maximele din ian.-feb. 2018, confirmând trendul prețului. Dacă prețul va crește în continuare, atunci linia RS ar trebui să își testeze propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii JD.com. Indicatorii direcționali au transmis un semnal de la începutul lui apr. 2020 ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI, linia verde, s-a intersectat și a trecut deasupra –DI, linia roșie. Linia ADX ne indică dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul JD a pierdut din intensitate din a doua partea lunii iun. 2020, cum linia ADX a revenit sub nivelul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice, deși unii indicatorii tehnici indică un nivel de supra-cumpărare.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA