fbpx

SSIF GOLDRING SA


JPM

Telus JPMorgan Chase & Co.
  09.05.2022

JPMorgan Chase & Co. este una dintre cele mai mari bănci de investiții și servicii financiare din lume, cu sediul în New York, SUA. A fost clasată de S&P Global ca cea mai mare bancă din Statele Unite și a șaptea cea mai mare bancă din lume după activele totale.

Compania a raportat rezultatele financiare pe aferente primului trimestru din 2022, sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,63$ față de estimările de 2,72$, în scădere cu 42% față de profitul net pe acțiune din trimestrul I 2021. Firma distribuie către acționari un dividend pe acțiune de 1$, egal cu cel din trimestrul IV din 2021. Randamentul dividendelor este de 3,24%.

Acțiunea JPMorgan Chase este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier JPM. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 363 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a scăzut de la maximele din octombrie 2021 și până în prezent cu circa 28%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,09 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 9% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short96$22%145$

JPM

 

De la maximele din oct. 2021, prețul acțiunii JPMorgan Chase a crescut de la un nivel de rezistență situat deasupra norul Ichimoku, de la circa 173$, urmând să scadă sub nor în luna apr. 2022. Prețul se află într-un trend descendent sub norul Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bearish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în roșu.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este negativ. Linia indicatorului a avut o mișcare descendentă de la vârful din oct. 2021, deasupra nivelului zero, și apoi a atins un nivel supra-vândut (nivelul -20), ceea ce indică o presiune la vânzare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de vânzare în luna apr. 2021, urmat de un altul în nov. 2021, cum s-a intersectat și a trecut sub semnalul său (linia roșie), la un nivel supra-cumpărat. Linia indicatorului are o mișcare descendentă și testează un nivel supra-vândut  (nivelul -8), ceea ce indică o presiune la vânzare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea JPMorgan Chase are un trend  descendent. Investitorii ar putea privi orice raliu al acțiunii ca pe o oportunitate de a vinde.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short96$22%145$

JPM

Pe graficul zilnic al JPMorgan Chase observăm maxime mai joase înregistrate în ian. 2022 și au reușit să spargă la începutul lunii mar. 2022 un nivel de suport (fostul nivel de rezistență constituit din maximele din ian. 2020 & ian. 2021), la circa 141$ (linia violet). Acțiunea s-ar putea corecta spre minimele din luna mar. 2020. Ele se tranzacționează sub mediile mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bearish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea JPMorgan Chase este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele de acțiuni Dow Jones 30 – DJIA. Linia RS a avut o mișcare descendentă de la nivelul de rezistență confirmând trendul acțiunii și se apropie acum de un nivel de suport constituit din minimele din aug. – sept. 2020 (linia verde). Dacă prețul își va continua trendul descendent, atunci linia RS ar trebui să spargă nivelul de suport.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut scăderea acțiunii JPMorgan Chase. Indicatorii direcționali un semnal din ian. 2022, ce arată o direcție descendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut sub –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic cum linia ADX este aproape de nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului descendent al prețurilor acțiunii spre minimele din luna mar. 2020.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA