fbpx

SSIF GOLDRING SA


KO

The Coca-Cola Company
  21.02.2022

The Coca-Cola Company este o corporație multinațională americană de băuturi cu sediul în Atlanta, Georgia. Compania este angajată în producția, vânzarea cu amănuntul și comercializarea concentratelor și a siropurilor de băuturi nealcoolice și a băuturilor alcoolice. Compania produce Coca-Cola, băutura cu zahăr pentru care este cel mai bine cunoscută, inventată în 1886 de farmacistul John Stith Pemberton. Compania operează un sistem de distribuție în franciză din 1889. Compania produce în mare parte concentrat de sirop, care este apoi vândut diverșilor îmbuteliatori din întreaga lume, care dețin teritorii exclusive.

Coca-Cola a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului IV din 2021, ușor peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,45$, estimările fiind de 0,41$, în scădere cu 4% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului IV din 2020. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,44$ în trimestrul IV, în creștere față de 0,42$ din trimestrul III.

Acțiunea Coca-Cola este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier KO. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 270,5 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu peste 70%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,67 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 33% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long70$15%57$

coca-cola

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Coca-Cola a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 36$. Ele au reușit sa iasă deasupra norului în luna sept. 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimele din mar.-mai 2020, linia ROC a oscilat în cea mai mare parte a timpului între un nivel negativ (nivelul -9) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o anumită presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare în iul. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -2). Linia MACD a oscilat în cea mai mare parte a timpului între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 1,5). Linia a trecut acum peste nivelul 1,5 după ultimul semnal de cumpărare (cel din Dec. 2021), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Coca-Cola are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long70$15%57$

coca-cola

 

Graficul zilnic al Coca-Cola arată că prețul a trecut din nou la sfârșitul lui ian. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb. 2020,  de la circa 60$ (linia violet). Acțiunile au avut un trend ascendent început de la minimele din dec. 2021, dar s-au corectat în feb. 2022, cum au găsit o rezistenta la circa 62$. Prețul s-a menținut în feb. 2022 peste fostul nivel de rezistență devenit un suport (linia violet). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Coca-Cola este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele DJIA (a se vedea panoul de jos). Începând cu dec. 2021, linia RS a avut mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să-și continue creșterea.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Coca-Cola (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna dec. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețului de la începutul lui dec. 2021 s-a încheiat cum linia ADX a coborât sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se vor menține peste 62$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA