fbpx

SSIF GOLDRING SA


LOW

Lowe’s Companies Inc.
  20.12.2021

Lowe’s Companies Inc. este un retailer american din sectorul de bricolaj și electrocasnice. Lowe’s este al doilea cel mai mare lanț de bricolaj din Statele Unite, în spatele rivalului Home Depot și înaintea lui Menards. Este, de asemenea, al doilea cel mai mare lanț de bricolaj din lume, tot în spatele The Home Depot, dar înaintea retailerilor europeni Leroy Merlin, B&Q și OBI. Compania are sediul în Mooresville, NC.

Lowe’s a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2021, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,73$, în creștere cu 38% față de profitul net pe acțiune obținut în trimestrul III din 2020. Compania va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,80$ aferent trimestrului III din 2021, fiind egal cu cel din trimestrul precedent. Randamentul anual al dividendului este de 1,24%.

Acțiunea Lowe este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier LOW. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 167,2 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu peste 300%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,29 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 29% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long270$9%220$

analiza tehnica lowe's

De la minimele din mar. 2020, prețul acțiunii Lowe a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 60$, ieșind repede deasupra norului, în mai 2020. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a perioadei aug. 2020- dec. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între un nivel sub zero (nivelul -10) și un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare la în luna mai 2020, cum s-a intersectat cu linia roșie, deasupra unui nivel supra-vândut (nivelul -5). Linia indicatorului a trecut din nou peste unui nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 15), de unde se poate corecta.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Lowe are un trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Sell

analiza tehnica lowe's

Graficul zilnic al Lowe arată că prețul a reușit în oct. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare de la începutul lui 2021, de la circa 209$ (linia violet). De la minimele de la începutul lui oct. 2021, prețul s-a aflat într-un nou raliu și a crescut până la maximul din dec. 2021, unde au întâmpinat o rezistență. Prețul se corectează de atunci, pierzând circa 6%. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Lowe este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). De la nivelul de suport de la minimul din aug. 2021, linia RS are un trend ascendent și a reușit să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare în nov. 2021 (linia roșie), confirmând trendul prețului.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Lowe (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în luna oct. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul val ascendent a fost foarte puternic cum linia ADX a trecut peste nivelul 50 și aproape a atins nivelul 60. Linia ADX se corectează de la nivelul 60.

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt corecția începută la mijlocul lui dec. 2021 ar putea continua.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețul acțiunii va reveni peste pragul de rezistență de la circa 263$.

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA