Mediile mobile

ENEnglish Version

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

Mediile mobile

Mediile mobile

Mediile mobile

 

Majoritatea graficelor prezinta miscari ample ale preturilor, indiferent de perioada de timp studiata. Pentru a-si face o idee mai clara asupra trendului general al unui grafic, analistii folosesc mediile mobile.

Media mobila este media preturilor unui instrument financiar calculata pe o perioada de timp prestabilita de catre analist.

 

 

 

 

Mediile mobile

 

 

Mediile mobile

 

Mediile mobile ajuta foarte mult in analiza unui grafic deoarece sunt folosite de majoritatea analistilor, anuleaza fluctuatiile mari care de multe ori sunt semnale false si astfel pot duce la inchiderea mai multor tranzactii castigatoare.

 

 

Mediile mobile

 

Exista mai multe tipuri de medii mobile care variaza in functie de modul in care sunt calculate dar interpretarea acestora ramane neschimbata.

Cea mai comuna medie mobila este Media Mobila Simpla si se calculeaza impartind suma preturilor de inchidere la numarul de perioade prestabilite.

(P1+P2+...+P20)/20

Se mai foloseste des si Media Mobila Exponentiala in care perioadele mai recente au o pondere mai mare.

Ce inseamna medie mobila de 20 ?


20 reprezinta perioada pe care e calculata media respectiva. Daca studiem un grafic in care o lumanare reprezinta o zi atunci media mobila de 20 este calculata pentru ultimele 20 de zile. Daca insa pe graficul studiat fiecare lumanare reprezinta o ora atunci media mobila este calculata pentru ultimele 20 de ore.

 

 

Mediile mobile

 

Deci, indifferent ce perioada de timp studiem, o medie mobila se calculeaza pentru un numar dat de perioade anterioare. O medie este considerata cu atat mai puternica cu cat perioada de calcul este mai mare. Astfel o medie a ultimelor 200 de zile este mult mai puternica decat media ultimelor 200 de perioade de o ora. La fel cum media de 200 de ore este mai importanta decat media de 50 de ore.

 

Modul de interpretare a mediilor mobile


Mediile mobile se folosesc pentru a determina rapid directia unui trend, pentru a depista minime si maxime locale sau pentru a semnala oportunitati de vanzare sau cumparare.

 

Pnetru o mai buna intelegere vom exemplifica pe grafice.

1.    Cand o medie mobila are o directie ascendenta iar pretul se afla deasupra ei trendul este crescator iar daca directia mediei e de scadere avand pretul sub ea, trendul este descrescator.

 

 

Mediile mobile

 

Mediile mobile

 

2.    O alta modalitate de a stabili directia unui trend este amplasarea a doua medii mobile pe acelasi grafic. Cand cea mai rapida se afla deasupra celei mai lente trendul este de crestere. Un trend de scadere avem cand media mai rapida evolueaza sub cea lenta.

 

 

Mediile mobile

 

 

 

Suport si rezistenta.


Semnale de tranzactionare.

Mediile mobile pot oferi semnale de  cumparare sau de vanzare.

1.    Cand pretul este in crestere si strapunge o medie, inchizand o perioada deasupra mediei respective da un semnal de cumparare deoarece media se transforma din rezistenta in support si se considera ca nu va mai scadea sau va scadea mai greu sub acel nivel
2.    La fel se intampla si daca pretul scade catre o medie si la un moment dat o perioada va fi inchisa sub acel nivel. Acesta este un semnal de vanzare.
3.    Semnale puternice de cumparare sunt date si atunci cand o medie mai rapida intersecteaza, de jos in sus, o medie mai lenta.
4.    Pe acelasi principiu un semnal de vanzare este dat cand media mai rapida intersecteaza media mai lenta de sus in jos.

 

 

Aboneaza-te pentru informatii de profil, studii de caz,oportunitati de investitie, primeste toate informatiile de care ai nevoie direct pe mail: Click aici


Vrei sa testezi o strategie de investitii sau sa incepi sa tranzactionezi cu adevarat ?

Deschide un CONT DEMO  sau un  CONT NOU  alaturi de brokerul tau.