fbpx

SSIF GOLDRING SA


MELI

MercadoLibre
  04.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG720$1100$

MELI

 

LONG 04.06.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii MercadoLibre, Inc. (simbol bursier: MELI, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata că preturile actiunii s-au redresat de la minimele din mar. 2020. Ele au spart la inceputul lunii mai 2020 un nivel de rezistenta constituit din maximele din aug. 2019 si ian.-feb. 2020 (linia violet), situat la circa 700$.

Preturile actiunii MercadoLibre s-au dublat de la minimele din martie 2020 pana la inceputul lui iun. 2020. MercadoLibre este o companie cu sediul central in Argentina care opereaza si detine platforme dedicate comertului online cat si platilor digitale, cu prezenta in tarile din America Latina. Vanzarile companiei pot creste cum consumatorii cumpara mai mult produse online in perioada pandemiei coronavirus.

Preturile au reusit sa treaca deasupra norului Ichimoku la sfarsitul lui apr. 2020, iar ”Lagging Span” (linia violet) le-a urmat. Semnalul trimis este confirmat, cum norul deplasat inainte s-a colorat din nou in verde. Preturile se tranzactionează deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este pozitiva, dupa ce a cazut sub un nivel supra-vandut (nivelul -20.0) odata cu caderea preturilor din feb.-mar. 2020. Linia indicatorului are o miscare ascendenta de la minimul de la sfarsitul lui mar. 2020 si a trecut peste un nivel foarte supra-cumparat (nivelul 40.0), confirmand raliul preturilor. Daca ROC se va misca in continuare in zona supra-cumparata, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumparare la inceputul lui mai 2020, dupa ce a atins un nivel supra-vandut (nivelul -20.0), cum s-a intersectat si a trecut deasupra semnalul său (sageata verde). Linia indicatorului are o traiectorie ascendenta de la minimul de la sfarsitul lui mar. 2020 spre un nivel foarte supra-cumparat (nivelul 40.0), confirmand raliul preturilor. Daca linia MACD se va misca in continuare in zona supra-cumparata, acest fapt va indica o mentinere a presiunii la cumparare.

In general actiunea MercadoLibre s-a redresat dupa caderea abrupta din feb.-mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corectie a preturilor actiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumparare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

PozițieStop LossTarget price
LONG720$1100$

MELI

 

LONG 04.06.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

MercadoLibre a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 usor sub asteptarile analistilor. Pierderea neta pe actiune a fost la nivelul de 0,44$ fata de estimarile de 0,43$ (o surpriza negativa de 0,01$), in scadere fata de profitul net pe actiune de 0,13$ pe T1 din 2019. Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al MercadoLibre arata ca preturile actiunii se afla intr-un nou raliu de la minimele din mar.-apr. 2020. Ele au trecut peste fostul nivel de rezistenta de la circa 700$ odata cu gap-ul ascendent din 06 mai, in urma anuntarii rezultatelor financiare pe T1 din 2020. Cel mai probabil preturile isi vor continua raliul si vor atinge noi maxime istorice. Preturile se tranzactionează deasupra mediilor mobile pe 50 zile si 200 zile (50z si 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea MercadoLibre este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o miscare ascendenta de la minimele de la sfarsitul lui mar. 2020, confirmand raliul preturilor. Daca preturile isi vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui sparga si ea o linie de rezistenta data de maximul din aug. 2019.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii MercadoLibre (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis ultimul semnal la inceputul lui apr. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca preturile actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este unul destul de puternic, cu ADX usor peste nivelul 35.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA