fbpx

GOLDRING SA


NIO

Nio Inc.
  10.11.2020

Nio Inc. este o companie chineză producătoare de autovehicule electrice. Piețe de desfacere ale companiei sunt China, Hong Kong, Statele Unite, Regatul Unit și Germania. Printre modele produse se regăsesc SUV-uri cu acumulator litiu-ion (modele EC6, ES6, ES8) și un model sport coupé cu un motor electric răcit indirect cu apă. În următorii doi ani sunt așteptate modele SUV, sedan și minivan.

În plus, compania oferă soluții de încărcare, inclusiv Power Home, o soluție de încărcare la domiciliu, Power Swap, un serviciu de schimbare a bateriei, Power Mobile, un serviciu de încărcare mobilă prin încărcarea camioanelor, Public Charger, o soluție publică de încărcare rapidă și Power Express, un serviciu de încărcare la cerere disponibil 24h.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost la nivelul de -0.16 USD, față de estimările de -0.35 USD, pierdere în scădere față de -0,33 USD din T2 2019. Este de așteptat ca NIO Inc. să raporteze rezultatele pe T3 din 2020 pe 17 noiembrie 2020, după închiderea pieței. Pe baza previziunilor analiștilor, previziunea consensului rezultatului net pe acțiune pentru T3 este de -0,17 USD.

La New York Stock Exchange sunt listate ADR – American Depository Receipt, sub simbolul bursier NIO. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 56,8 mld. USD, iar prețul a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu peste 1900%. Acțiunea se tranzacționează la maxime istorice.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,61 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieStop LossTarget price
LONG25$55$

NIO

Graficul săptămânal al acțiunii Nio arată faptul că prețul acțiunii se află într-un puternic raliu de la minimele din Martie. La începutul lunii Iulie, prețul a depășit maximele anterioare din Februarie-Martie 2019.

În luna Iunie 2020, prețul a trecut deasupra norului Ichimoku, în zona de 6$. Acțiunile se afla într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului are din nou o mișcare ascendentă de la minimul din Septembrie și atinge un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 200). Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia ROC ar trebui să-și continue mișcarea în zona „supra-cumpărată”.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare care a devenit mai clar din luna Iunie, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), aproape de nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă și a ajuns peste un nivel considerat foarte „supra-cumpărat” (nivelul 6), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Nio a avut un trend puternic ascendent de la minimele din Martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieStop LossTarget price
Long25$55$

NIO

De la minimul înregistrat la sfârșitul lui Octombrie, putem vedea, pe graficul zilnic al acțiunii Nio, o accelerare a trendului ascendent. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Nio este reflectată și în raportul puterii relative – RS cu indicele Nasdaq 100. Linia RS a avut un trend ascendent de la minimele din Mai, iar la sfârșitul lui August, linia RS a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din feb.-mar. 2019 (linia violet). De atunci linia RS își continua creșterea deasupra acestui nivel, confirmând trendul ascendent al prețului acțiunii.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Nio. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din Aprilie, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este unul puternic, cum linia ADX se află din nou peste nivelul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring,

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA