Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Stock Exchange - 26.09.2019

Bursa românească așteaptă verdictul FTSE Russell

Bursa românească îndeplineşte toate condiţiile cerute de FTSE Russell, atât cele cantitative cât şi cele calitative, potrivit oficialilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Agenţia de rating a London Stock Exchange va publica, astăzi, după închiderea burselor din Statele Unite, evaluarea anuală ce priveşte o posibilă trecere a pieţei noastre de capital din categoria pieţelor de frontieră în categoria pieţelor emergente secundare. 

READ MORE >

Stock Exchange - 19.09.2019

FED reduce rata dobânzii

FED a decis spre o nouă scădere a ratei dobânzilor în ședința de ieri, motivând scăderea ca un ajutor asupra sustenabilității creșterii economice. Președintele FED, Jerome Powell, a declarat că această modifcare vine ca o asigurare împotriva riscurilor din piață și că în cazul în care creșterea economică va începe să dea semne de încetinire, va fi necesară o nouă serie de scăderi ale ratei dobânzii.

READ MORE >

Stock Exchange - 22.07.2019

Plasamentul privat Norofert, suprasubscris în prima zi

Deși este sezon de vacanță și piața puțin lichidă, Plasamentul Privat de acțiuni NOROFERT S.A. derulat de SSIF GOLDRING S.A. în calitate de Manager de Sindicat și intermediarul partener SSIF TRADEVILLE S.A. s-a încheiat încă din prima zi, ca urmare a suprasubscrierii Ofertei. Societatea emitentă a atras, astfel, în timp record, 1,5 mil. euro, acționarii majoritari cedând 35% din capitalul social. .

READ MORE >

Stock Exchange - 10.07.2019

Listarea acțiunilor iHunt, un succes

Listarea acțiunilor iHunt (HUNT) s-a dovedit a fi un succes. Primele tranzacții s-au efectuat la prețul de 0.74 lei iar în următoarele minute prețul a urcat până la maximul zilei, 1.1 lei pe acțiune. HUNT a închis ședința la prețul de 0.865 lei. Valoarea totală a tranzacțiilor cu acțiuni HUNT a fost de 1.5 mil. lei fiind tranzacționate 1.7 mil. acțiuni. Astfel,  Goldring reușește să aducă o nouă companie în ”ringul bursier” și continuă să fie un promotor al companiilor antreprenoriale românești.

READ MORE >

Stock Exchange - 12.06.2019

LULU Lemon anunță rezultatele trimestriale

Lululemon (LULU) - compania își anunță azi rezultatele trimestriale.Se așteaptă un profit pe acțiune de 0.7 dolari și venituri de 756 mil. dolari. 

READ MORE >

Stock Exchange - 05.06.2019

Eugen Teodorovici anunță schimbări pentru fondurile de pensii

Eugen Teodorovici a declarat ieri că au fost adoptate în ședința de guvern modificările necesare funcționării în condiții optime a administratorilor de pensii private.

READ MORE >

Stock Exchange - 03.06.2019

BET-FI, cea mai bună săptămână din 2012 încoace

Indicele BET-FI, care urmărește evoluția prețului SIF-urilor și ale Fondului Proprietatea, a înregistrat săptămâna trecută cea mai mare creștere din 2012 încoace, cu o apreciere de 7%. 

READ MORE >

Stock Exchange - 21.05.2019

Rezultatele primului trimestru pentru companiile din BET

În ansamblu, profitul raportat de companiile din BET a scăzut cu 3.64% în primul trimestru al anului 2019 față de aceeași perioada a anului trecut în timp ce veniturile au crescut cu 16.83%. Profitabilitatea companiilor s-a deteriorat ușor față de rezultatele preliminare anuale pe 2018, când profitul agregat s-a apreciat cu 9.98% iar veniturile au crescut cu 11.3%.

READ MORE >

Stock Exchange - 21.05.2019

SUA vrea amânarea restricțiilor pentru Huawei

Propunerea de relaxare temporară a restricțiilor comerciale impuse de SUA companiei Huawei a fost respinsă de către fondatorul acesteia, care susține că societatea este pregatită sa facă față efectelor interdicțiilor impuse. Departamentul Comerțului din SUA va permite companiei Huawei să achiziționeze bunuri fabricate în SUA pentru menținerea rețelei actuale și va permite update-uri de software clientelei actuale, dând răgaz companiei să caute soluții alternative pe termen lung.

READ MORE >

Stock Exchange - 17.05.2019

Rezultatele trimestriale ale Romgaz

SNG – rezultate în creștere. Compania a raportat pe primul trimestru venituri în creștere cu 15.57% și un profit cu 16.26% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatele pozitive înregistrate de companie sunt susținute de o creștere cu 4.8% a producției de gaze naturale, în condițiile în care consumul de gaze naturale estimat la nivel național pentru primul trimestru din 2019 a fost mai mic cu 3% față de T1 2018. 

READ MORE >

Stock Exchange - 17.05.2019

Purcari Wineries raportează creșteri în primul trimestru

WINE – rezultate în creștere. Veniturile au crescut cu 29% datorită cresterii vânzărilor în România (+34%), Polonia (+49%), Cehia și Slovacia (+96%), profitul operațional s-a apreciat cu 45%, iar profitul net a crescut cu 45.7%. Compania își menține focusul pe dezvoltarea brandului, s-a înregistrat o dinamică foarte bunaă pe segmentul premium, brandul Purcari +35% iar brandul Bostavan, poziționat pe segmentul mediu a demonstrat ceea mai rapidă creștere de +41%. 

READ MORE >

Stock Exchange - 17.05.2019

Trump amână impunerea tarifelor vamale pe importurile auto

Donald Trump a decis să amâne impunerea tarifelor vamale pentru importurile auto și astfel, bursa americană a revenit ușor în ședința de ieri. Indicele Dow Jones a crescut cu 0.45% iar Nasdaq și S&P 500 s-au apreciat cu 1.13% respectiv 0.58%. Revenirea a venit imediat după anunțul lui Trump, după ce piața deschisese ședința cu o nouă scădere. Indicatorul VIX pentru volatilitate a ajuns la nivelul de 16 puncte.

READ MORE >

Stock Exchange - 08.05.2019

Trimestrul I pentru bănci

Cele mai mari trei bănci de pe piața locală (BT, BCR și BRD) au înregistrat un profit cumulat de 993 mil. lei pe primul trimestru al acestui an, în scădere cu 2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Scăderea a fost influențată în primul rând de scăderea profitului BRD cu 26%. Cele trei bănci acordă peste 40% din creditele la nivel local si aproape 50% din depozitele primite.

READ MORE >

Stock Exchange - 08.05.2019

Tenisiunile revin între SUA și China

Bursa americană a înregistrat scăderi semnificative ieri, ca urmare a declarației făcute de un reprezentant comercial al SUA cu privire la tarifele vamale impuse Chinei care ar urma să crească încă din această vineri. Indicii americani au înregistrat cea mai slabă zi din 3 ianuarie 2019 încoace, cu scăderi de aproape 2%.

READ MORE >

Stock Exchange - 06.05.2019

Statul solicită o analiză a distribuirii a 35% din rezerve

Ministerul Energiei cere companiei Nuclearelectrica (SNN) informații cu privire la analiza și decizia conducerii de a repartiza sub formă de dividende sau vărsăminte la bugetul de stat a 35% din rezervele înregistrate de companie. Această solicitare va apărea ca punct suplimentar pe ordinea de zi a Adunării Generale din 20 mai. Acțiunile SNN s-au apreciat imediat după apariția acestei știri și au închis ședința de vineri cu +5%.

READ MORE >

Stock Exchange - 16.04.2019

Analiza Goldring asupra randamentului bursei de la București de la începutul anului

Conform calculelor Goldring, randamentul mediu ponderat cu capitalizarea bursiera, totala , calculat de la inceputul anului 2019 pe indicele BET este de 18.5% din care aproximativ 52% este atribuibil aprecierii preturilor actiunilor si restul se datoreaza randamentului dividendelor ridicate anuntate de companii.

READ MORE >

Stock Exchange - 09.04.2019

Statul a solicitat un dividend mai mare de la Transgaz (TGN)

Transgaz (TGN) a emis în timpul ședinței de ieri un raport privind completarea ordinii de zi pentru AGA din 23 aprilie care prevede propunerea de către acționarul majoritar prin Ministerul Finanțelor unui dividend de 37.89 RON/acțiune cu 75% mai mult decât cel propus inițial de Transgaz.

READ MORE >

Stock Exchange - 13.03.2019

Acordul de Brexit a fost respins de Parlament

Parlamentul britanic a respins din nou marti acordul pentru Brexit, negociat de Theresa May cu oficialii UE. Chiar daca diferenta s-a mai redus putin fata de infrangerea istorica din ianuarie, lui May i-au lipsit 149 de voturi ca sa treaca acordul.
 

READ MORE >

Stock Exchange - 13.03.2019

Actiunile Boeing continua scaderea dupa accidentul de duminica

BA (Boeing) - Actiunile societatii continua scaderea dupa accidentul de duminica. Actiunile companiei s-au depreciat cu peste -11%, in timp ce volumul tranzactionat a fost de 10 ori mai mare decat cel normal. Mai multe companii aeriene au decis suspendarea avioanelor Boeing 737 Max 8 dupa ce 2 astfel de aeronave s-au prabusit in ultimii 5 luni.

READ MORE >

Stock Exchange - 11.03.2019

Dragnea anunta schimbari asupra OUG 114

Liviu Dragnea a anunțat că Guvernul ar putea aduce modificări OUG 114, după ce vor avea loc alte întâniri cu reprezentanții din domeniul bancar și cel energetic. Dragna a declarat că ”în urma întâlnirilor care au avut loc până acum, lucrurile au avansat spre o soluție acceptată de ambele părți, dar nu se va renunța la obiectivele pentru care a fost adoptată această ordonanță.”

READ MORE >

Stock Exchange - 08.03.2019

Conferinta cu analistii si investitorii Electrica

Ieri a avut loc conferința în care Electrica SA (EL) a prezentat rezultatele financiare analiștilor și investitorilor. În cadrul acesteia, executivul a anunțat că impactul taxei pe energie este neutru asupra companiei. Un alt subiect despre care s-a discutat a fost reglementarea prețurilor energiei electrice despre care se așteaptă să aibă un impact negativ asupra Electrica deoarece costurilevor fi suportate de companie și nu de consumatorul final.

READ MORE >

Stock Exchange - 22.02.2019

Fondul Proprietatea propune distribuirea unui dividend de 0.0903 RON/actiune, randament de peste 10%

Fondul Proprietatea (FP) vor propune actionarilor repartizarea un dividend brut de 0,0903 lei/actiune, echivalentul unui randament de 10.14% 

READ MORE >

Stock Exchange - 08.02.2019

Investitorii, mai optimişti: BRD, plus 15%, Banca Transilvania, plus 20%

„Am putut asista până la finalul lunii ianuarie la o supravânzare excesivă pe aceste titluri, ceea ce de multe ori conduce la rebounduri tehnice consistente.“ Acţiunile Băncii Transilvania şi ale BRD, cele mai tranzac­ţionate de la bursa românească, au înregistrat joi a cincea şedinţă consecutivă de apre­ciere.

READ MORE >

Stock Exchange - 07.02.2019

BRD, creștere de 12% a profitului

BRD a raportat rezultatele financiare preliminare. Profitul net a înregistrat o apreciere de 12% în urma creșterii veniturilor cu 16.5% dar și a reducerii costului net al riscului cu 34%. Dividendul estimat este 1.74 lei pe acțiune, având un randament de aproximativ 15% la prețul de închidere de ieri. Dividendul estimat este calculat pe baza ratei de distribuire de anul trecut.

READ MORE >

Stock Exchange - 06.02.2019

SNP raportează creșterea profitului cu 64%

OMV Petrom (SNP) a publicat azi rezultatele financiare preliminare. Profitul companiei a înregistrat o creștere de 64% în timp ce vânzările au crescut cu 16%. Randamentul dividendului propus de companie este de 8%, la prețul de închidere de ieri, în creștere cu aproximativ 35% față de dividendul pentru anul 2017. Compania și-a estimat investiții în scădere cu 14% pentru anul 2019 și o producție redusă cu 5%.

READ MORE >

Stock Exchange - 06.02.2019

Trump, față în față cu Congresul american

Președintele SUA, Donald Trump, a vorbit aseară în fața Congresului american. Trump a vorbit despre realizările din mandatul său dar și de obiectivele pe următoarea perioadă. Președintele SUA a subliniat importanța investiției în infrastructura americană ”îmbătrânită” însă fără a menționa nicio cifră în ceea ce privește aceste investiții. 

READ MORE >

Stock Exchange - 28.01.2019

Fitch Ratings a modificat perspectivele de rating pentru BCR şi BRD

Instabilitatea politică şi economică, din ultima perioadă, în care se regăseşte România i-a determinat pe analiştii de la Fitch Rating să-şi reconsidere perspectiva de rating acordată băncilor din România.

READ MORE >

Stock Exchange - 23.01.2019

Indicele ROBOR-cel mai inalt nivel din ultima luna

Potrivit datelor furnizate de către BNR, miercuri, 23.01.2019, indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună.

READ MORE >

Stock Exchange - 23.01.2019

MedLife se extinde peste Graniţe

MedLife (simbol bursier M), cel mai mare jucător de pe piaţa de servicii medicale private din România, se află în discuţii avansate pentru achiziţia unei companii din domeniul medical din Ungaria.

READ MORE >

Stock Exchange - 18.12.2018

Ce acţiuni româneşti au în portofolii giganţii finanţelor mondiale

Cele mai mari nume din domeniul fondurilor de investiţii reunesc expuneri la Bucureşti de doar 90 milioane de dolari. Cei patru administratori au active cât de 50 de ori producţia într-un an a economiei româneşti

READ MORE >

Stock Exchange - 18.12.2018

Retrospectiva anului 2018 pe piaţa de capital

ZF continuă retrospectiva pieţei de capital în 2018 cu martie, lună marcată în principal de propunerile de dividende ale companiilor de la Bucureşti, dar şi de stabilirea principalilor parametri financiari pentru anul curs, prin publicarea bugetului de venituri şi cheltuieli.

READ MORE >

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor, in concordanta cu informatiile prezentate in Politica de cookie. Sunt de acord