Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Alibaba – “Sesam, deschide-te!”

Alibaba – “Sesam, deschide-te!” Previous item Gilead – va câștiga SUA... Next item Shopify – inovatorul...

Alibaba – “Sesam, deschide-te!”

Alibaba Group Holding Limited este o companie din China, din sectorul IT,  specializată în comerț electronic, vânzare cu amănuntul, internet și tehnologie. Fondată la 4 aprilie 1999 în Hangzhou, Zhejiang, compania  deține și operează o gamă variată de afaceri din întreaga lume de la  consumer-to-consumer, business-to-consumer la  business-to-business prin portaluri web, la care se adaugă servicii de plată electronică, motoare de căutare pentru cumpărături și servicii de cloud computing.

Acțiunile Alibaba Group  au început să fie tranzacționate în  19 septembrie 2014 pe  New York Stock Exchange, marcând un moment emblematic pentru companie și pentru piața de capital. Listarea s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari din istorie, compania atingând o capitalizare bursieră de $231 Mld la închiderea primei zile de tranzacționare, intrând în topul 10 al celor mai valoroase companii din lume. Încă din prima zi, acțiunile BABA au atras atenția investitorilor, prețul atingând aproape 94 de dolari pe acțiune, apreciindu-se cu aprox. 40%, față de oferta inițială de 68 dolari pe acțiune. Momentan, prețul acțiunilor BABA se află puțin peste nivelul de 200 dolari pe acțiune, oferind  un randament de 194% investitorilor care au subscris în oferta publică de vânzare. Alibaba nu oferă dividende, are o politică de reinvestire a profitului obținut în dezvoltarea companiei, componenta de cloud reprezentând zona de interes pentru următoarea perioadă.

Deși compania a înregistrat de-a lungul anilor creșteri de două cifre a veniturilor și a profitului, analiștii se așteaptă ca rezultatele anuale publicate în 13  mai să reflecte efectele negative ale pandemiei COVID 19, China fiind țara cea mai afectată în primul trimestru al anului 2020.

Știați că…

  • Ideea denumirii companiei i-a venit lui Jack Ma la o cafenea din San Francisco, după ce a întrebat chelnerița dacă a auzit de Alibaba, aceasta i-a răspuns ‘Sesam, deschide-te!”
  • Înainte de înființarea Alibaba, Jack Ma fondatorul companiei, a fost refuzat la 30 de interviuri de angajare, printre care la un concurs pentru locuri de muncă la KFC. În urma concursului, Jack Ma a fost singurul refuzat din cei 24 de participanți.
  • Alibaba organizează anual “Single’s Day”, un eveniment care generează de două ori mai multe vânzări decât “Black Friday” și “Cyber Monday” la un loc.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Alibaba în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul BABA.

Dorești să investești și tu în acțiunile Alibaba și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.