Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

AMAZON, GIGANTUL DIN TEHNOLOGIE

AMAZON, GIGANTUL DIN TEHNOLOGIE Previous item Parabolic SAR Next item Pfizer, în cursa...

AMAZON, GIGANTUL DIN TEHNOLOGIE

Comerțul electronic a căpătat o tot mai mare atenție în ultimii ani, iar prezența acestuia în viața oamenilor s-a accentuat odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus. Majoritatea activităților s-au mutat în online, iar comerțul a fost unul dintre cele mai mari sectoare beneficiare ale acestei perioade. Tehnologia a devenit și mai importantă, iar Amazon este una dintre companiile care oferă majoritatea serviciilor exclusiv online.

Amazon este o companie multinațională, structurată pe mai multe segmente, dintre care cele mai importante sunt e-commerce, cloud-computing, streaming dar și inteligență artificială.

Compania Amazon a fost fondată în 1994 de către Jeff Bezos, iar la început activitatea acesteia se baza pe organizarea unei piețe online, în care oamenii pot vinde și cumpăra diverse bunuri. Acțiunile Amazon (AMZN) au fost listate pe bursa Nasdaq în 1997, la prețul de 18$.

Activitatea companiei se desfășoară pe mai multe segmente, care includ, pe lângă serviciul de piață online, atât servicii de streaming media cât și servicii de publishing, studio de film și televiziune, dar și cloud-computing, prin Amazon Web Services iar paleta de servicii oferită de Amazon, nu se rezumă doar la acestea.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 cu mult peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 88,9 miliarde $, în creștere cu 40% față de veniturile pe T2 din 2019. Profitul net pe acțiune a fost de 10,30$ față de estimările de 1,74$, în creștere cu 97% față de profitul net pe T2 din 2019. Amazon nu distribuie dividende.  

Știați că…

… la începuturile activității Amazon, aceștia sunau din clopoțel la fiecare tranzacție efectuată pe piața online Amazon?

…compania are circa 798.000 angajați în întreaga lume?

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Amazon în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize , căutând simbolul AMZN.

Dorești să investești și tu în acțiunile AMZN și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian,

Broker Goldring

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.