Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Analiza Goldring asupra randamentului bursei de la București de la începutul anului

Analiza Goldring asupra randamentului bursei de la București de la începutul anului Previous item Statul solicită o analiză... Next item Statul a solicitat un...

Analiza Goldring asupra randamentului bursei de la București de la începutul anului

Conform calculelor Goldring, randamentul mediu ponderat cu capitalizarea bursiera, totala , calculat de la inceputul anului 2019 pe indicele BET este de 18.5% din care aproximativ 52% este atribuibil aprecierii preturilor actiunilor si restul se datoreaza randamentului dividendelor ridicate anuntate de companii. Din topul randamentelor amintim SNP, SNG si SNN cu randamente in jur de 26.7%, Electrica cu un randament de 22%, TGN si FP cu un randament in jur de 14% urmat de TLV cu un randament de 12%. Randamentul actiunilor SFG, DIGI si M sunt negative din cauza deprecierii preturilor pe de o parte, precum datorita randamentului dividendelor scazute sau a lipsei de distribuiri de dividende. (Randamentele au fost calculate la pretul de referinta din 1 Aprilie 2019. Pe de alta parte, volatilitatea, calculata ca si deviatia standard a preturilor zilnice s-a dublat pe BET in ultimele 3 luni fata de anul 2018, printre cele mai mari diferente de variatie amintim BRD, SNN, SNP, EL si M la polul opus, printre cele mai putine diferente de variatii le-a avut SFG, COTE si DIGI. Cresterea volatilitatii se datoreaza efectelor modificarilor legislative in urma OUG 114. Aplanarea si stabilizarea acestuia va conduce, cel mai probabil la estomparea variatiilor. (sursa: dep. Analiza Goldring)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.