Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Bursele țintesc noi maxime. Economia încotro?

Bursele țintesc noi maxime. Economia încotro? Previous item Lululemon, un brand de... Next item Starbucks, unul dintre...

Bursele țintesc noi maxime. Economia încotro?

În ultima perioadă, bursele din întreaga lume au avut parte de creșteri spectaculoase, iar unii indici au reușit să atingă iarăși sau chiar să depășească maximele înregistrate anterior. De exemplu, indicele Nasdaq a ajuns la un nou maxim istoric, înregistrând o creștere de aproximativ 43% față de minimele atinse în luna martie. În același timp, indicele S&P 500 mai are de recuperat doar 5%, pentru a retesta maximul înregistrat în acest an.
Deși unii analiști estimează că, în urma rezultatelor trimestrului al doilea, care urmează să fie publicate de către companii, bursele vor avea parte de noi scăderi masive și chiar de retestarea minimelor din luna martie, intervențiile fără precedent ale guvernelor și băncilor centrale coroborate cu repornirea activităților economice în tot mai multe state, scad semnificativ șansele unei noi prăbușiri bursiere.
Totodată, ultimele date raportate de SUA, cu privire la locurile de muncă au alimentat optimismul prezent în ultimul timp în piețe,deschizând drumul către o posibilă revenire economică, destul de rapidă în raport cu așteptările inițiale.
În ceea ce privește situația de pe bursa românească, aceasta s-a corelat în mare parte cu evoluția piețelor externe și a avut parte de aprecieri semnificative. De pildă, indicele principal BET a înregistrat o creștere de aproximativ 25% față de minimele atinse în luna martie și mai are nevoie de 15 procente pentru a ajunge la maximul atins anterior în acest an.
În ceea ce privește rezultatele înregistrate în primul trimestru de companiile listate la București, acestea au fost, în mare parte în linie cu așteptările, cu câteva surprize pozitive venite din partea Electrica, Transelectrica, Romgaz și Transgaz.
Randamentele dividendelor propuse de companii au constituit un alt factor, care a susținut evoluția bursei românești în ultima lună, iar acest trend este foarte probabil să continue și în perioada următoare.
Mare parte din cei prezenți pe piețele de capital consideră că evoluția din ultima perioadă a burselor din întreaga lume este cel puțin irațională, având în vedere estimările care se fac cu privire la impactul economic al pandemiei pentru perioada ce urmează.
Dar mai sunt oare bursele corelate cu ceea ce se întâmplă în economie?

1 Comment

  • Gigel Posted 11.06.2020 14:38

    Si tot ce urca si coboara…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.