Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Nasdaq – o cale de a profita de volatilitatea piețelor

Nasdaq – o cale de a profita de volatilitatea piețelor Previous item Virgil Zahan: Această... Next item „Call of Duty” – susține...

Nasdaq – o cale de a profita de volatilitatea piețelor

Perioadele de volatilitate extremă, precum cea de la începutul acestui an, cauzată de pandemia COVID-19, aduc cu ele volume de tranzacționare mult peste medie, ceea ce înseamnă totodată și creșterea veniturilor operatorilor de burse din comisioanele de tranzacționare. Nasdaq este o corporație americană de servicii financiare care deține și operează bursa de valori Nasdaq și alte opt burse de pe teritoriul european. Piața bursieră Nasdaq, este o bursă americană situată la One Liberty Plaza din New York și este clasată pe locul doi pe lista burselor în funcție de capitalizarea de piață a acțiunilor tranzacționate, în spatele New York Stock Exchange.

Toate-s bune și frumoase pentru operatorii de piață? Chiar dacă activitatea pe piață a crescut semnificativ, tot mai  puține companii aleg să fie listate datorită turbulențelor din piață, ceea ce rezultă într-un un venit mai mic încasat din taxele de IPO. Anul trecut aproximativ 188 de companii au ales să se listeze pe piața Nasdaq, însă anul acesta, conform CEO-ului Nasdaq-  Adena T. Friedman –  majoritatea candidaților IPO stau în expectativă, în speranța că va scădea volatilitatea pieței. Cu toate acestea, Nasdaq continuă să genereze venituri. Din fericire, lipsa listărilor de la începutul acestui an a fost compensată de volumele de tranzacționare ridicate.

Pe primul trimestru al anului 2020 Nasdaq a raportat rezultate financiare peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1,50$,  peste estimările de 1,45$ (o surpriză pozitivă de +0,05$), și în creștere cu 23% față de profitul net pe acțiune pe T1 din 2019.  Compania  va distribui un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,49$ pentru primul trimestru al anului  2020, în creștere cu aproximativ 4% față de dividendul brut de 0,47$ din aceeași perioadă al anului trecut, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 1,8%. Prețurile acțiunii NDAQ au crescut cu peste 50% de la minimul din martie 2020 până în prezent, ajungând la …..$/actiune.

Știați că…

  • Chiar dacă există numeroase industrii în componența indicelui Nasdaq100, evoluția acestuia este influențată predominant de sectorul de tehnologie,  printre care: ​​Apple, Google, Microsoft, Facebook și Amazon.
  • Criteriile pentru includerea unei companii în indicele Nasdaq 100 sunt foarte stricte, printre care se numără: acțiunea să fie tranzacționată de cel puțin 2 ani, volumele tranzacționate să depășească peste 200,000 de acțiuni pe zi și nu sunt acceptate companii din sectorul financiar

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Nasdaq în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul NDAQ.

Dorești să investești și tu în acțiunile NDAQ și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.