Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Newmont – Pentru cei ce iubesc aurul!

Newmont – Pentru cei ce iubesc aurul! Previous item BURSA și munca la distanță... Next item Virgil Zahan: Această...

Newmont – Pentru cei ce iubesc aurul!

Șocul cauzat de pandemia COVID-19 asupra economiei mondiale a impulsionat investitorii spre o diversificare a portofoliilor pentru reducerea riscurilor volatilității crescute din piețe. Metalele prețioase sunt considerate ca fiind un “safe haven” în astfel de momente, iar aurul reprezintă unul dintre instrumentele cele mai populare. Astfel creșterea cererii pentru acest produs a generat un trend ascendent atât pentru prețul aurului, cât și pentru cotațiile acțiunilor companiilor miniere. Newmont Corporation este cea mai mare companie minieră specializată pe exploatrea zăcamintelor aurifere. Fondată în 1921 și cu sediul în Greenwood Vilage, Colorado, deține mine de aur în America de Nord, America de Sud și Australia. Pe lângă aur, compania se ocupă și de extragerea de cupru, argint, zinc și  plumb.

Care este situația aurului în prezent? Astazi 21.05.20, aurul se tranzacționează la ~1740 $/uncie, atingând maxime ale ultimilor 7 ani, iar analiștii de la Goldman Sachs și Bank of America previzionează o continuare a acestui trend atât timp cât incertitudinea cauzată de criza COVID-19 continuă. Cotațiile aurului sunt acum la peste 18% față de minimele din martie 2020 când prețul a fost de 1470Ș/uncie.

Newmont a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020, peste așteptările analiștilor. Astfel,  profitul net pe acțiune a fost de 0,43$, peste cel așteptat de 0,40$ și în creștere cu 21% față de aceeași perioadă al anului trecut.  Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,25$ în primul trimestru T1 din 2020 cu peste 79% față de dividendul distribuit în ultimul trimestru al anului trecut, în valoare de 0,14$, reprezentând un randament al dividendelor de aproximativ 1,5%. Prețul acțiunii Newmont s-a dublat (+ 105%) de la minimele din martie 2020 , atingând  68,7 $/acțiune.

Știați că… ?

  • Aproximativ 40% din rezervele de aur sunt deținute de investitori, în timp ce 50% sunt folosite în fabricarea de bijuterii, iar restul de 10% în aplicații tehnice
  • Până în acest moment doar 20% din resursele pământului de aur au fost extrase
  • Uncia este unitatea de măsură a metalelor prețioase și este echivalentă cu 31,1034768 grame

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Newmont în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul NEM.

Dorești să investești și tu în acțiunile NEM și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.