Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Norul Ichimoku

Norul Ichimoku Previous item Cât de mare este Apple? Next item Va atinge AMD prețul de...

Norul Ichimoku

Definiție

Norul-ul Ichimoku este un pachet de indicatori tehnici multipli care semnalează suportul, rezistența, trendul și impulsul pieței. Este unul dintre puținii indicatori care încearcă să transmită o serie de informații semnificative asupra pieței. Din acest motiv, poate fi greu de înțeles la prima vedere, dar este frecvent utilizat în rândul traderilor profesioniști și al participanților la piață.

Istorie

La sfârșitul anilor 1960, Goichi Hosada a introdus Norul Ichimoku. A fost nevoie de câțiva ani pentru ca adoptarea și înțelegerea sa să ajungă la forma actuală, dar astăzi este cunoscut și utilizat frecvent în domeniul analizei tehnice.

Calcul

Norul Ichimoku poate fi calculat în diferite moduri , în funcție de perioada dvs. de timp, de nevoi și de experiența dvs.  în analiza tehnică.


PH = Perioada mare

PL = Perioada scăzută

CL = Linia de conversie

  1. Începeți prin calcularea liniei de conversie și a liniei de bază.
  2. Apoi, utilizați calculele anterioare pentru a calcula intervalul principal A. Odată ce ați făcut acest nou calcul, trasați acest punct de date cu 26 de perioade în viitor.
  3. Mergeți mai departe și calculați intervalul principal B și, din nou, trasați acest punct de date și 26 de perioade și în viitor.
  4. În ceea ce privește intervalul de întârziere, continuați și indicați prețul de închidere cu 26 de perioade din trecut pe graficul dvs. Diferențele dintre Span A și Span B vor fi vizibile într-o culoare diferită, inițiind astfel efectul „nor”. Rețineți că norul este verde când intervalul principal A este deasupra intervalului principal B și este roșu când intervalul principal B este deasupra intervalului principal A.
  5. Pentru a crea linii, inițiați din nou acești pași începând cu Pasul 1. Acest lucru vă va permite să creați noi puncte de date pentru perioada specifică. Prin conectarea punctelor de date între ele, veți vedea startul „cloud”.

Ce să urmărim

Utilizând diferite medii, indicatorul Ichimoku Cloud oferă traderilor și investitorilor informații cheie și date extinse. Trendul este puternic atunci când prețul este peste cloud, slab atunci când prețul este sub cloud sau în tranziție atunci când prețul este văzut în interiorul norului. După cum s-a menționat în secțiunea de calcul de mai sus, atunci când intervalul principal A scade sub intervalul principal B, putem confirma un trend descendent. Norul, în acest caz, afișează o nuanță roșie. Când Spanul principal A este peste Spanul principal B, putem confirma un trend ascendent. Norul, în acest caz, afișează o nuanță verde. Aceste semnale de trend se pot întări dacă atât norul, cât și prețul se deplasează în aceeași direcție. În mod similar, semnalele pot fi mai slabe dacă norul se mișcă în direcția opusă prețului.

Norul Ichimoku poate fi utilizat împreună cu alți indicatori tehnici pentru a evalua mai bine riscul. Privind tendințe mai mari, cu ajutorul mai multor indicatori, traderii pot vedea cum se pot încadra tendințele mai mici în imaginea generală a pieței în ansamblu.

Concluzie

Norul Ichimoku deține o varietate de indicatori tehnici care semnalează suportul și rezistența, împreună cu direcția trendului și impulsul. Indicatorul utilizează medii multiple pentru a prezice toate acestea și poate fi utilizat în combinație cu alți indicatori pentru a oferi date mai concludente și pentru a monitoriza riscul.

 

Szabolcs Ciocuță,

Broker Goldring

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.