Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Tencent Holdings – Amazon-ul chinezilor

Tencent Holdings – Amazon-ul chinezilor Previous item Goldring, premiată pentru... Next item Depozite bancare vs...

Tencent Holdings – Amazon-ul chinezilor

Chinezii sunt cunoscuți pentru inovații, mai ales în sectorul tehnologic. Unul dintre business-urile de succes al chinezilor este Tencent Holdings.

Tencent Holdings este o multinațională-conglomerat fondată în 1998, cu sediul în Shenzhen, specializată pe servicii și produse din domeniul online, atât divertisment cât și inteligență artificială sau tehnologie.

Tencent este cea mai mare companie din domeniul jocurilor video, una dintre cele mai valoroase companii din lume, una dintre cele mai mari companii din domeniul social media și una dintre cele mai mari companii de investiții. Serviciile companiei includ rețele sociale, platforme muzicale, portale web, comerț online, jocuri video, servicii de internet și sisteme de plăți. Pe piața din China, oferă și servicii de mesagerie instant: Tencent QQ și WeChat. Totodată, compania deține pachetul majoritar al Tencent Music Entertainment (simbol TME).

În 2017, compania a lansat un asistent personal vocal, Xiaowei, cu scopul de a concura cu celebrele sisteme Siri și Alexa. Sistemul însă, are funcționalități limitate în comparație cu asistenții care domină piața.

Tencent a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,34$ față de estimările de 0,30$, în creștere cu 21% față de profitul net de 0,28$ pe T1 din 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,14$ aferent anului 2019, în creștere față de 0,11$ aferent anului 2018, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 0,20%.

Pe bursa americană, acțiunile Tencent Holding  sunt listate sub formă de ADR-uri (American depository receipt), sub simbolul bursier TCEHY. Acțiunile sunt listate și pe bursa din Hong Kong sub simbol bursier: 700.

De la începutul anului și până acum, instrumentele listate pe bursa americană înregistrează o creștere de aproximativ 32%.

Știați că…

…Aplicația de mesagerie instant QQ,  lansată de Tencent în 1999, încă este activă și are numeroși utilizatori? (În 2017, aplicația avea peste 800 milioane de abonați lunar; este disponibilă pe iOS, Android, Mac și Windows)?

…Compania are dețineri în peste 600 de companii la nivel global, iar în ultimul timp se focusează pe start-up-urile asiatice din domeniul tehnologiei?

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Tencent Holdings  în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul TCEHY.

Dorești să investești și tu în acțiunile TCEHY și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian,

Broker Goldring

 

Surse: wikipedia, https://www.techtimes.com/photos/224666/20180412/here-are-10-things-you-didnt-know-about-tencent/5/, investing.com

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.