Noutăți

Goldring vă oferă cele mai importante știri
și evenimente bursiere din lume

Va atinge AMD prețul de 120$ pe acțiune?

Va atinge AMD prețul de 120$ pe acțiune? Previous item Norul Ichimoku Next item LINDE, cea mai mare...

Va atinge AMD prețul de 120$ pe acțiune?

Piața producătorilor de microprocesoare pentru computere este dominată de două mari companii: Advanced Micro Devices (AMD) și Intel. AMD a fost fondată de Jerry Sanders împreună cu niște colegi de la Fairchild Semiconductor în 1969. La începuturi  compania dezvolta diverse chip-uri, urmând apoi să se specializeze pe producția de microprocesoare pentru computere personale și servere.

După ce IBM a creat primul PC în 1981, aceștia doreau ca Intel să fie principalul furnizor de procesoare însă cu condiția să mai existe un producător secundar pentru procesoarele patentate de Intel. Atunci, Intel și AMD au încheiat un acord pe 10 ani care presupunea că fiecare dintre companii va avea dreptul să devină un producător secundar pentru produsele celeilalte și să vândă aceste produse. În 2006, AMD a anunțat achiziția producătorului de procesoare grafice ATI Technologies pentru 4,3 mld. dolari și 58 milioane de acțiuni proprii, valoarea totală a tranzacției ridicându-se la 5,4 mld. dolari.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Veniturile au fost de 1,93 miliarde de dolari, în creștere cu 26% față de veniturile pe T2 din 2019. Profitul net pe acțiune a fost de 0,13$ față de estimările de 0,12$, în creștere cu 225% față de trimestrul aferent anului precedent. Compania nu distribuie dividende.

În ultimii ani, AMD a cunoscut o evoluție interesantă, odată cu dezvoltarea unor noi produse și îmbunătățirea profitabilității, iar această evoluția s-a reflectat și în evoluția acțiunilor AMD.

Acțiunile AMD au fost listate pe bursa americană în 1979, iar de la începutul acestui an, acțiunile AMD au înregistrat o creștere de aproximativ 80%.

Știați că…

  • Jerry Sander era director de marketing la Fairchild Semiconductor când, nemulțumit de lipsa flexibilități și a sprijinului superiorilor săi, a decis să pornească pe propriul drum și a fondat AMD? Robert Noyce, și el angajat la Fairchild, a părăsit compania împreună cu colegul Gordon Moore și împreună au fondat Intel.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor AMD  în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul AMD.

Dorești să investești și tu în acțiunile AMD  și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Antonio Oroian,

Broker Goldring

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Puteti vizualiza politica de confidentialitate aici.

 

Disclaimer

Produsele şi serviciile descrise în acest site sunt valabile numai pentru S.S.I.F Goldring şi sunt proprietatea ei exclusivă. S.S.I.F Goldring deţine toate drepturile de proprietate intelectuală privind mărcile comerciale, logo-urile şi toate celelalte materiale prezentate în acest site.

Este interzisă reproducerea, distribuirea sau publicarea sub orice forma a conţinutului materialelor prezentate pe acest site, de către orice persoană, fără acordul scris prealabil al S.S.I.F Goldring.

S.S.I.F Goldring depune toate eforturile pentru a se asigura că informațiile de pe acest site sunt actualizate și corecte, însă utilizatorii ar trebui să își exercite propria abilitate și judecată înainte de a se baza pe acestea.

Astfel, S.S.I.F Goldring nu poate fi responsabilă legal pentru niciun fel de daune, pagube sau pierderi produse utilizatorului website-ului cauzate de informații eronate sau de acțiunile întreprinse de orice persoana în baza conținutului acestui website.

Linkurile către alte site-uri sunt introduce în interesul utilizatorului însă S.S.I.F Goldring nu poate garanta sau controla actualitatea și exactitatea informațiilor prezentate pe acestea.

 

Copyright © All rights reserved to Goldring.