fbpx

GOLDRING SA


NTES

NETEASE
  18.06.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG365$450$

LONG 18.06.2020

Analiză cu perspectiva pe termen mediu

Graficul săptămânal al acțiunii NetEase Inc. arată că prețurile au crescut față de minimele înregistrate în luna martie 2020 și au trecut de nivelul de rezistență, reprezentat de maximele atinse în perioada noiembrie-decembrie 2020, respectiv 375$.

Acțiunile NetEase se tranzacționează aproape de maximele istorice, maxime care au fost înregistrate la mijlocul lunii iunie 2020, respectiv la un preț de 425-427$/acțiune. Simbolul bursier al acțiunilor este NTES, sunt listate ADR pe bursa NASDAQ, dar și pe bursa din Hong Kong, sub simbolul HKG: 9999

NetEase este o companie chineză de tehnologie, care dezvoltă jocuri, atât pentru PC, cât și pentru telefonul mobil. De asemenea, compania operează platforme online și de comerț electronic în China.

Față de minimele atinse în martie 2020, prețurile NetEase au crescut cu 55%.

Începând cu mijlocul lunii martie 2020, prețurile au crescut de la un nivel de suport, situat ușor deasupra norului Ichimoku. Lagging line (linia violet) le urmează. Semnalul este unul convingător, norul deplasat înainte fiind colorat în verde. Prețurile se află ȋntr-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”.

ROC (linia violet), ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimul atins în martie 2020 până în prezent, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și testează deasupra unui nivel „foarte supra-cumpărat” (nivelul 40.0), de unde este posibilă o corecție.

Dacă linia ROC va persista în zona „supra-cumpărată” (peste nivelul 20.0), atunci se va menține o presiune la cumpărare.

MACD (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui mai 2020, când s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), ajungând aproape de un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 10.0). Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimul atins în septembrie 2018, când a atins un nivel „supra-vândut” (nivelul -20.0). Ea a trecut deasupra unui nivel „foarte supra-cumpărat” (nivelul 20.0) ȋn iunie 2020.

Dacă linia MACD se va menține în zona supra-cumpărată, acest fapt va indica o menținere a presiunii la cumpărare.

În general, acțiunea NetEase s-a redresat după căderea din februarie-martie 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG365$450$

LONG 18.06.2020

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

NetEase a raportat rezultatele financiare pe T1 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 3,83$ față de estimările de 3,51$ (o surpriză pozitivă de +0,32$), în creștere cu 39% față de profitul net pe acțiune pe T1 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 1,16$, aferent T1 2020, în creștere față de cel aferent T4 2019 ($1,02), ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 1,12%.

Graficul zilnic al NetEase arată că prețurile se află într-un raliu de la minimele înregistrate în martie 2020. Din a doua parte a lunii martie 2020 ele s-au redresat în forma literei V și au spart, în luna mai, un nivel de rezistență constituit din maximele atinse în perioada noiembrie-decembrie 2017, de circa 375$ (linia violet). Prețurile acțiunii ating o rezistență la nivelul 425-427$. Ele se tranzacționează deasupra mediilor mobile, pe 50 și 200 zile (50z și 200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru NetEase este reflectată în raportul puterii relative RS în comparație cu indicele Nasdaq-100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) a avut o mișcare ascendentă de la minimele atinse la începutul lunii august 2019, confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă, spre un nivel de rezistență constituit din maximele din 2017.

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea preturilor acțiunii NetEase (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lui aprilie 2020, semnal ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii, pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastra) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25); cum ADX este ușor peste 25, trendul este unul în formare.

 

Concluzie

Pe termen scurt & mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acțiunii, fapt ce va duce la atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă se tranzacționează peste prețul de 425-427$.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA