fbpx

SSIF GOLDRING SA


NVDA

Nvidia Corporation
  20.02.2023

Nvidia Corporation este o corporație americană specializată în fabricarea de unități de procesare grafică (GPU-uri), chipset-uri, precum și software multimedia aferente. Compania este specializată în produse și platforme pentru piețele de jocuri, vizualizare grafică profesională, centre de date și auto.
Invenția GPU-ului în 1999 a declanșat creșterea pieței jocurilor pentru PC, a redefinit grafica computerizată modernă și a revoluționat calculul paralel al computerelor. Recent, procesoarele sunt utilizate de inteligența artificială (AI) cu GPU-urile acționând ca și un creier al computerelor, roboților și mașinilor care se conduc singure și care pot percepe și înțelege lumea. Compania are sediul în Santa Clara, CA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2023, ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,58$ (față de estimările de 0,59$), în scădere cu 40% în raport cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,04$ aferent trimestrului III din 2023 egal cu aferent trimestrului II din 2023. Compania va găzdui o conferință telefonică miercuri, 22 februarie 2023, pentru a discuta rezultatele sale financiare pentru trimestrul IV și anul fiscal 2023, care s-a încheiat la sfârșitul lui ianuarie 2023.

Acțiunea Nvidia este listată pe bursa de acțiuni NASDAQ, sub simbolul bursier NVDA. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 533 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din oct. 2022 și până în prezent cu peste 95%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,79, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 79% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long280$30%170$

NVDA

De la minimul din oct. 2022, prețurile acțiunii Nvidia au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la 108$ și au pătruns în interiorul norului în luna ian. 2023, ceea ce este un semnal încurajator că trendul descendent al prețului acestei acțiuni se poate schimba. Semnalul trebuie confirmat, cum norul deplasat înainte este încă colorat în roșu. Prețurile însăși ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă și să iasă deasupra norului.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet), ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la minimul din oct. 2022, linia indicatorului a avut o mișcare ascendenta și atinge un nivel supra-cumpărat (nivelul 40), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat ultimul semnal de cumpărare la sfârșitul lui oct. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivelul supra-vândut (nivelul-20). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din oct. 2022 și se îndreaptă spre un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Nvidia are o mișcarea ascendentă de la minimul din oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold       –       –       –

NVDA

Graficul zilnic al Nvidia arată că prețurile au spart spre sfârșitul lui ian. 2023 un nivel de rezistență constituit din vârfurile anterioare (de culoare violet), de la circa 188$. După această spargere, ele se pot corecta ușor și revizita fosta rezistență care poate deveni un suport (schimbare de polaritate). Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile la începutul lui feb. 2023. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Nvidia este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100 . Linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să-și testeze propria rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Nvidia. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal la începutul lunii ian. 2023, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul destul de puternic acum, cum linia ADX are o traiectorie ascendentă și a trecut peste nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Se recomanda ca investitorii să intre la cumpărare doar dacă prețul se menține peste pragul de la 200$.

 

Ultima perspectivă:

DataCompanieDirectie TMTarget estimatTarget atinsNotă
16.07.2020NVDALong445DACompania a împărțit numărul de acțiuni : 4 pentru 1 acțiune comună din 20 iulie 2021

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA