fbpx

GOLDRING SA


NVDA

Nvidia Corporation
  17.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG380$445$

Nvidia

 

LONG 17.07.2020

 

Nvidia Corporation este o companie din domeniul tehnologic foarte cunoscută pentru plăcile grafice (GPUs) marca ”GeForce”, utilizate în special pe computerele pentru jocuri video. Compania mai este prezentă și în alte domenii, precum centre de date și inteligenţa artificială, industria auto (platformele NVDIA DRIVE AGX permit conducerea autonomă a mașinilor) și design profesional și grafică 3D.

Nvidia a raportat rezultatele financiare pe T1 din anul fiscal 2021 (anul fiscal 2021 a început la sfârșitul lui ian. 2020) peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 1,47$ față de estimările de 1,36$, în creștere cu 130% față de profitul net de 0,64$ din urmă cu un an. Compania distribuie un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,16$ aferent T1 din anul fiscal 2021, egal cu cel aferent T4 din anul fiscal 2020, reprezentând un randament al dividendelor de 0,16%.

Compania este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier NVDA. Graficul săptămânal al Nvidia Corporation indică o creștere de aproximativ 126% a prețului de la un nivel de suport constituit din minimul din mar. 2020. La începutul lunii mai 2020, acțiunile au spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din oct. 2018 & feb. 2020. Iar în momentul de față compania se tranzacționează la maxime istorice.

 

Perspectivă pe termen mediu

Începând cu a doua parte a lunii mar. 2020, prețul a trecut deasupra norului Ichimoku. Semnalul este unul convingător, având în vedere că norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețul se află pe un trend ascendent deasupra norului Ichimoku, însă se află destul de departe de norul Ichimoku, ceea ce indică faptul că acțiunea este supra-cumpărată.

Indicatorul ROC – Rate of Change, linia violet ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din mar. 2020 până la maximul de la începutul lui iun. 2020, când a ajuns într-o zonă supra-cumpărată (peste nivelul 60). De atunci linia ROC se corectează și se afla acum ușor sub zona supra-cumpărată (nivelul 40).

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence, linia albastră, a generat un semnal de cumpărare din a doua parte a lunii apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său, linia roșie, deasupra nivelului zero. Linia indicatorului a avut un trend ascendent de la minimul din dec. 2019 și a ajuns într-o zona supra-cumpărată (peste nivelul 40), de unde este posibilă o corecție a acesteia.

În general, acțiunea Nvidia are un trend puternic ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG380$445$

Nvidia

 

LONG 17.07.2020

 

Perspectivă pe termen scurt

Pe graficul zilnic al Nvidia observăm că prețul se află ȋntr-un raliu puternic de la minimele de la mijlocul lunii mar. 2020. Din a doua parte a lunii mar. 2020 acțiunile s-au redresat în forma literei „V” și se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Nvidia este reflectată și în raportul puterii relative (RS) cu indicele Nasdaq-100. Linia RS se afla ȋntr-un raliu de la minimele din mar. 2020, confirmând mișcarea prețului. În luna iulie 2020, linia RS încearcă să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din oct. 2018 și mai 2020. Dacă prețurile vor crește în continuare, atunci și linia RS ar trebui să-și depășească propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Nvidia. Indicatorii direcționali au transmis ultimul semnal la începutul lunii apr. 2020 ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI, linia verde, s-a intersectat și a trecut deasupra –DI, linia roșie. Trendul acțiunii este acum unul puternic, cum linia ADX se află peste nivelul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii se vor menține și se vor tranzacționa peste nivelul de 400$.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA