One United Properties S.A vine la bursă

One United Properties, companie românească specializată în dezvoltări imobiliare, va lansa oferta publică inițială (IPO) pe Bursa de Valori București (BVB) marți, 22 iunie 2021 și se derulează până în data de 2 iulie 2021. Compania va oferi spre vânzare până la 130 de milioane de acțiuni.

Oferta publică (IPO) va fi împărțită în două tranșe: retail și instituționali. Tranșei de retail îi vor fi alocate iniţial 40% din acţiunile oferite, respectiv 52.002.834 titluri și va fi împărțită la rândul ei în două sub-tranșe. Prețul de subscriere pentru tranșa retail este de 2,12 lei pe acțiune, iar pentru tranșa instituțională, prețul variază între 1,93 lei și 2,12 lei pe acțiune oferită. Prețul de ofertă va fi stabilit ulterior de către emitent, după finalizarea procesului de bookbuilding destinat investitorilor instituționali, iar subscrierile vor fi ajustate corespunzător. Subscrierile din cadrul ofertei sunt irevocabile.

  • Subtranșa A (cod de piață – POFA) are inițial alocate 26.001.417 de acțiuni, cu o alocare de tip „Primul venit, primul servit”. În cadrul Subtranșei A un investitor va putea subscrie un număr cuprins între 2.500 – 100.000 acțiuni.
  • Subtranșa B (cod de piață – POFS) are inițial alocate 26.001.417 de acţiuni cu alocare de tip „Pro-rata” și se va aplica un discount de 3% pentru subscrierile valabile din primele trei zile. Un investitor va putea subscrie minim 2.500 de acțiuni în această subtranșă.

ordin one

Investitorii instituționali inițial vor avea disponibile pentru subscriere un număr de 78.004.251 de acțiuni. Segmentul de piață pentru investitorii instituționali are codul POF.

Dacă sunteți client profesional Goldring și vreți să subscrieți în cadrul ofertei, o puteți face în tranșa pentru clienți instuționali (POF). Trebuie să trimiteți un ordin telefonic sau scris brokerului Goldring, care va face subscrierea pentru dumneavoastră. În cazul în care vreți să subscrieți în cadrul celor două subtranșe alocate clienților retail (POFA sau POFS), va trebui să faceți o solicitare de încadrare (la adresa de e-mail [email protected]) în categoria retail, valabilă strict pe durata derulării ofertei.

Un procent de maxim 15% din numărul total de acţiuni oferite va putea fi realocat din tranşa investitorilor instituţionali în tranşa de retail sau invers, la libera alegere a emitentului, în urma consultării cu intermediarul.

Perioadă derulare IPO22 Iunie – 02 Iulie 2021
Data alocării02 Iulie 2021
Data tranzacției05 Iulie 2021
Data decontării07 Iulie 2021

One United Properties S.A, societate de tip holding, este unul dintre principalii dezvoltatori de locuințe premium din Romania (cu prezență în București, Constanța, și Mamaia), țară care înregistrat o evoluție economică considerabilă in ultimii ani (cu excepția anului 2020, marcat de criza generată de pandemia de COVID- 19).

Emitentul are mai multe proiecte rezidențiale finalizate (peste 600 de unități și 100.000+ mp), în construcție și în curs de dezvoltare, precum One Peninsula sau One Modrogan care sunt situate în București. Lucrările la primul ansamblu rezidențial dezvoltat au început în 2011, în paralel cu achiziția de terenuri situate în partea de nord a Bucureștiului. Pe lângă proiectele imobiliare finalizate și tranzacțiile imobiliare încheiate, în prezent, sunt în curs de autorizare și în construcție proprietăți imobiliare rezidențiale, comerciale și de birouri printre care One Tower și One Mircea Eliade (parte a One Floreasca City), unele dintre cele mai înalte clădiri în construcție din București.

Cererea de spații de birouri de Clasă A din București ramâne importantă, în ciuda pandemiei de Covid-19. Randamentele oferite de piața imobiliară de birouri premium din București sunt de aproximativ 7%, în timp ce în Varșovia sunt de 4,5%, în Budapesta sunt de 5,25% (Sursă: JLL), iar în Praga de 4,10% (Sursă: Savills). Emitentul are un avantaj competitiv în acest sens, deoarece, comparativ cu capitalele europene menționate, pare a nu-și fi atins încă potențialul maxim. Pe măsură ce piața imobiliară din București va deveni mai matură, este de așteptat ca și diferența dintre randamente să se micșoreze.

Valoarea activelor totale ale grupului a crescut constant, de la 952 mil. lei (31 decembrie 2018), la 1,315 mld. lei (31 decembrie 2019), reprezentând o creștere de 38% față de anul anterior, la 1,704 mld (31 decembrie 2020), reprezentând o creștere de 23% față de anul anterior.

Avantaje competitive One United Properties[1]

  • Dinamica favorabilă a pieței, determinată de o economie în creștere, de o cerere ridicată de locuințe premium la nivel local și de o piață imobiliară relativ subevaluată.
  • Istoric de excelență în execuție, o platformă perfecționată prin experiență și o bună cunoaștere a clientelei.
  • Istoric de profitabilitate, creștere a valorii și a distribuției către acționari.
  • Reducere proactivă a riscurilor prin capacitatea de pre-vânzare a emitentului.
  • Portofoliu de terenuri unic, capabil să genereze o valoare adăugată semnificativă și un proces disciplinat de achiziție de terenuri.
  • Procesul de dezvoltare disciplinat și profesionalizat la nivelul emitentului și filialelor acestuia îi permite să reducă durata și riscurile de dezvoltare, cu un impact pozitiv asupra modelului de afaceri.
  • Echipă de management cu experiență și competențe dovedite.

În urma ofertei se preconizează că emitentul va obține suma de 275,06 mil. lei. Veniturile obținute vor fi utilizate pentru finanțarea activității curente a grupului și a proiectelor acestuia în derulare și/sau proiecte noi de dezvoltare imobiliară.

Vezi aici prospectul ofertei primare de vânzare a acțiunilor One United Properties

 

Clienții Goldring de retail vor putea subscrie direct în platforma de tranzacționare sau prin ordin telefonic, fără comision, în intervalul orar 09:00 – 18:00, în fiecare zi a ofertei, cu excepția ultimei zile (2 Iulie) când perioada de subscrieri se va încheia la ora 12:00 . Dacă încă nu ai un cont de tranzacționare, deschide-ți AICI un cont 100% online.

 

[1] Sursa: Prospect ofertă primară de vânzare acțiuni One United Properties S.A.