fbpx

SSIF GOLDRING SA


ORCL

Oracle Corporation
  27.02.2023

Oracle Corporation este o companie americană din sectorul tehnologic specializată în a oferi infrastructură și aplicații în cloud, hardware și software.
Oracle este proprietarul actual al platformei Java SE, în urma achiziției Sun Microsystems în ianuarie 2010. Este bine-cunoscută pentru Oracle Database, unul dintre cele mai importante sisteme de gestionare a bazelor de date din lume.

Compania operează prin următoarele segmente de afaceri: Cloud și licență, Hardware și Servicii. Segmentul de Cloud și licență comercializează, vinde și furnizează tehnologii de infrastructură, platformă și aplicații. Segmentul Hardware oferă produse hardware și produse software legate de hardware, inclusiv Oracle Engineered Systems. Segmentul de Servicii oferă servicii de consultanță, asistență avansată și educație. Compania are sediul în Austin, Texas.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2023 (pentru trimestrul încheiat la sfârșitul lui noiembrie 2022, anul fiscal se încheie la sfârșitul lui mai), peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 1,21$ (față de estimările de 1,17$), egal cu profitul net pe acțiune aferent trimestrului II din 2022. Firma a distribuit către acționari un dividend brut pe acțiune de 0,32$ aferent trimestrului II din 2023, egal cu cel aferent trimestrului I din 2023. Compania va raporta pe 16 martie 2023 rezultatele sale financiare pentru trimestrul III din 2023.

Acțiunea Oracle este listată pe bursa de acțiuni NYSE, sub simbolul bursier ORCL. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 239 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din sept.-oct. 2022 și până în prezent cu circa 45%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,01, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic aproape la fel de volatil ca și piața.

 

Perspectivă pe termen mediu si lung

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long100$13%80$

ORCL

De la minimele din sept.-oct. 2022, prețurile acțiunii Oracle au crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, nivel situat la circa 60$, reușind să iasă deasupra norului la începutul lunii ian. 2023, ceea ce este un semnal încurajator că trendul descendent al prețului acestei acțiuni se poate schimba. Semnalul este destul de convingător, cum norul deplasat s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change, ce arată modificarea procentuală a prețurilor, este pozitiv. De la minimele din sept.-oct. 2022, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 30). Totuși, linia ROC s-a corectat spre nivelul zero de la începutul lunii ian. 2023, odată cu mișcarea de consolidare a prețurilor.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare spre sfârșitul lui oct. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivelul supra- vândut. Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din oct. 2022 și aproape a atins un nivel supra-cumpărat (nivelul 4), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Oracle are o mișcarea ascendentă de la minimele din sept.-oct. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold       –       –       –

ORCL

Graficul zilnic al Oracle arată că prețurile au spart la începutul lunii ian. 2023 un nivel de rezistență constituit din vârfurile anterioare (de culoare violet) de la circa 85$. După această spargere, acestea se consolidează, se pot corecta ușor și revizita fosta rezistență care poate deveni un suport (schimbare de polaritate). Să remarcăm faptul că media mobila pe 50 zile a trecut peste cea pe 200 zile la sfârșitul lui noi. 2022. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Oracle este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. Linia RS a avut o mișcare ascendentă de la un nivel de suport și a trecut peste un nivel de rezistență constituit din vârfurile anterioare (de culoare violet), confirmând mișcarea prețurilor. Dacă prețurile își vor continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să revină și să depășească vârful anterior de la începutul lunii ian. 2023.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index – a susținut creșterea prețurilor acțiunii Oracle. Indicatorii direcționali au trimis un semnal în luna oct. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut din nou deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne arată dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețurilor s-a terminat, cum linia ADX a avut o traiectorie descendentă și se află acum sub nivelul 20.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu, este posibil să vedem o continuare a mișcării ascendente a prețului acestei acțiuni. Se recomandă ca investitorii să intre la cumpărare numai dacă prețul se menține peste nivelul de suport de la circa 85$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA