fbpx

GOLDRING SA


PCAR

Paccar Inc
  05.12.2022

Paccar Inc este o companie lider tehnologic global în fabricarea camioanelor Premium ușoare, medii și grele comercializate sub numele Kenworth, Peterbilt și DAF. De asemenea, compania proiectează și produce motoare diesel avansate, distribuie piese de schimb pentru camioane și furnizează servicii financiare. Compania are sediul în Bellevue, Washington, US.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2022 peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 2,21$ față de estimările de 1,98$, în creștere cu 105% față de profitul net pe acțiune aferent trimestrului III din 2021. Firma va distribui către acționari un dividend pe acțiune de 0,37$ aferent trimestrului III din 2022 în creștere față de 0,34$ aferent trimestrului II din 2022.

Acțiunea Paccar este listata pe NASDAQ, sub simbolul bursier PCAR. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 36,8 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul de la sfârșitul lui sept. 2022 și până în prezent cu circa 30%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 0,91, ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 9% mai puțin volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long114-15$8%99$

PCAR

De la minimul de la sfârșitul lui sept. 2022, prețurile acțiunii Paccar au crescut de la o zonă de suport situată sub norul Ichimoku, de la circa 82$, reușind sa iasă deasupra norului în luna oct. 2022. Prețurile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximul anterior, de la circa 103$ (linia roșie). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Din iul. 2022, linia ROC s-a mișcat în cea mai mare parte între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20) în funcție de evoluția prețului. Linia ROC atinge acum nivelul supra-cumpărat (nivelul 20), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în luna oct. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), ușor deasupra nivelului zero. De la minimul din iul. 2022, linia MACD are o mișcare ascendentă cu minime mai înalte și a depășit un nivel supra-cumpărat (nivelul 4), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Paccar are o mișcare ascendentă. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long   114-15$  8%   99$

PCAR

Graficul zilnic al Paccar arată că prețurile se află într-un raliu și au trecut în luna noi. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximul anterior, de la circa 103$ (linia roșie). Prețurile s-au retras și vizitează acum fostul nivel de rezistență care devine un suport. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Paccar este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq-100. De la un nivel de suport, linia RS a avut o mișcare ascendentă spre un nivel de rezistență (linia roșie), confirmând trendul prețurilor. Dacă prețurile își vor continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să testeze propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Paccar. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la sfârșitul lui oct. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul prețurilor a fost foarte puternic, cum linia ADX s-a apropiat de nivelul 40.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA