fbpx

GOLDRING SA


PCG

Pacific Gas and Electric Company
  17.10.2022

Pacific Gas and Electric Company (PG&E) este o societate de tip holding din sectorul de utilități care se angajează în distribuția de energie electrică și gaze naturale către clienți. Compania furnizează gaz natural și electricitate pentru 5,2 milioane de gospodării în California. Compania are sediul în San Francisco, CA.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2022 ușor sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 0,25$ față de estimările de 0,28$, în scădere cu 7% în raport de profit net pe acțiune pe T2 din 2021. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,53$ pe T2 din 2022 egal cu cel din T1 din 2022.

Acțiunea PG&C Corporation este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier PCG. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 34,1 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din iun.& iul. 2022 și până în prezent cu peste 40%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,08 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu numai 8% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long16$16%12$

 

pcg

De la minimele din iun.& iul. 2022, de la circa 10$, prețul acțiunii PG&C Corporation a trecut deasupra norului Ichimoku la începutul lui aug. 2022. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku ieșind deasupra unui nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 13$ (linia violet). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimele din iun. 2022, linia ROC a avut o traiectorie ascendentă și a trecut peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 30), fapt ce a indicat o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare la începutul lui aug. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra nivelului zero. De la minimele din iun. 2022, linia MACD a avut o traiectorie ascendentă și a trecut peste un nivel supra-cumpărat (nivelul 0.5), fapt ce a indicat o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea PG&C Corporation are o mișcare ascendentă de la minimele din iun. 2022. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long16$16%12$

PCG

 

Graficul zilnic al PG&C Corporation arată că prețul a trecut la începutul lui oct. 2022 peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din 2020 și 2022, de la circa 13$ (linia violet), dar s-a retras și se întoarce acum spre fosta rezistență. Dacă trendul ascendent va continua, prețul ar trebui să treacă de maximele de la începutul lui oct. 2022, de la circa 15$ (linia roșie). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea PG&C Corporation este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport, linia RS a avut o mișcare ascendentă și testează un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din apr.-mai 2020 (linia violet), confirmând trendul prețului. Dacă prețul va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să depășească această rezistență și să se îndrepte spre nivelul următor de rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii PG&C Corporation. Indicatorii direcționali au trimis un semnal la sfârșitul lui iul. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Raliul prețurilor s-a estompat cum linia ADX după ce a atins un vârf in aug. 2022 a început să coboare și se află acum sub nivelul 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni.

Investitorii ar trebui să intre la cumpărare numai dacă prețurile vor reuși să treacă peste maximele de la începutul lui oct. 2022, adică peste nivelul de la circa 15$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA