Peloton, combinația perfectă dintre sport și streaming

Peloton este o companie americană de echipamente sportive și cursuri fitness online care a fost fondată în 2012 și lansată cu ajutorul unei campanii de finanțare Kickstarter în 2013. Produsul său principal este o bicicletă staționară care permite utilizatorilor să participe de la distanță la cursuri care sunt transmise de la studioul de fitness al companiei, fiind realizate într-un mod care-ti creează senzația unui antrenament live, cu prezență în sala de fitness. Pe lângă bicicleta staționară, Peloton oferă și alternativa bandei de alergat cu cursuri specifice, acest serviciu fiind adus pe piață la sfârșitul lui 2018. Sursa veniturilor se constituie din abonamentele lunare și vânzarea de echipamente sportive. Compania avea la sfârșitul lui 2019 înregistrați aproximativ 1,4 mil. de abonați activi, numărul acestora fiind cel mai probabil în creștere în urma măsurilor de distanțare socială din timpul pandemiei COVID-19.

În septembrie 2019, Peloton a fost tranzacționată pentru prima dată la bursă, după ce compania a atras 1,16 mld. de dolari prin oferta publică inițială, la un preț de 29$ pe acțiune. La aproximativ jumătate de an după venirea la bursă, prețul se află la 7% peste prețul de la listare, acesta fiind o bună perioadă de timp pe teritoriul negativ în urma unor controverse cauzate de o campanie de marketing care nu a dat rezultatele așteptate.

Știați că…

  • Peloton oferă până la 50 de sesiuni de antrenament live pe zi și o arhivă de peste 10,000 de antrenamente înregistrate.
  • Una dintre cele mai mari probleme ale companiei de la înființare a fost că numărul de echipamente cumpărate de clienți era prea mare pentru ca producția să facă față cererii.

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Peloton în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul PTON.

Dorești să investești și tu în acțiunile Peloton și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup

 

(sursa:finance.yahoo.com, wikipedia.org, moneyinc.com, marketwatch.com)