Pfizer, în cursa descoperirii unui vaccin COVID-19

Pfizer Inc. (Pfizer) este o companie biofarmaceutică globală bazată pe cercetare. Compania este angajată în descoperirea, dezvoltarea și fabricarea produselor de sănătate. Portofoliul său global include medicamente și vaccinuri. Compania își administrează operațiunile comerciale prin două segmente de afaceri: Pfizer Innovative Health (IH) și Pfizer Essential Health (EH). IH se concentrează pe dezvoltarea și comercializarea medicamentelor și a vaccinurilor. Domeniile terapeutice IH includ medicină internă, vaccinuri, oncologie, inflamație și imunologie, boli rare și asistență medicală pentru consumatori. EH include mărci vechi, generice de marcă, produse injectabile sterile generice, biosimilare și sisteme de perfuzie. EH include, de asemenea, o organizație de cercetare-dezvoltare (R&D), precum și activitatea de producție a contractelor. Printre brandurile sale se numără Prevnar 13, Xeljanz, Eliquis, Lipitor, Celebrex, Pristiq și Viagra.

În 2018, Pfizer a anunțat că își va reorganiza afacerea în trei unități separate; o divizie inovatoare de medicamente inovatoare, o divizie de medicamente în afara brevetelor și o divizie de asistență medicală pentru consumatori, cu accent pe terapii .

Implicat in producerea vaccinul coronavirus și în studiile clinice Pfizer ajuta la fabricarea tratamentului antivirus COVID-19. Pfizer (NYSE: PFE) contribuie mai mult decât marea majoritate a marilor săi colegi farmaceutici pentru gasirea antidotului.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,78$ fata de estimările de 0,64$ (o surpriza pozitiva de +0,14$), în scădere cu 2,5% față de profitul net pe acțiune pe T2 din 2020. Compania distribuie un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,38$ aferent T2 din 2020, egal cu cel din T1 din 2020, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 4%.

 

Analiza tehnică a evoluției acțiunilor Pfizer Inc.

Dorești să investești și tu în acțiunile PFE și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

Szabolcs Ciocuta,

broker Goldring