fbpx

SSIF GOLDRING SA


PRFT

Perficient, Inc.
  13.09.2021

Perficient, Inc. este un furnizor american de consultanță digitală. Categoriile sale de servicii includ strategie și consultanță; date și informații; platforme și tehnologie; experiența clienților și marketing digital; inovare și dezvoltare de produse; și livrare globală optimizată.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului II din 2021, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit de 0,84$ (față de estimările de 0,79$), în creștere cu 47% în raport rezultatul din trimestrul II din 2020. Firma nu distribuie dividende către acționari.

Acțiunea Perficient este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier PRFT. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 3,9 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din martie 2020 și până în prezent cu peste 500%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,53 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 53% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
BUY160-162$%

PRFT

 

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Perficient a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 20$ și ieșit deasupra norului la mijlocul lui Sept. 2021. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. În cea mai mare parte a perioadei iul. 2020 – iul. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel supra-cumpărat (nivelul 20), fapt ce arată o menținere a presiunii la cumpărare. Spre sfârșitul lui aug. 2021, linia indicatorului a atins chiar nivelul 60, de unde se poate corecta.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare la începutul lui iun. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut (nivelul -2.0). De la minimul din apr. 2020, linia indicatorului are o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 14.0), fapt ce a indicat o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Perficient are un puternic trend ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Short

PRFT

Graficul zilnic al Perficient arată că prețul a reușit spre sfârșitul lui ian. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 54$ (linia violet). De la minimele de la începutul lui mar. 2021, acțiunile sunt într-un raliu parabolic și se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Perficient este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 600. De la nivelul de suport, linia RS are o mișcare ascendentă care a spart o rezistență constituită din maximele anterioare (linia violet). Linia RS a accelerat din luna iun. 2021, confirmând raliul acțiunii.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Perficient. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal din luna ian. 2021, ce arată o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul puternic cum linia ADX a trecut peste nivelul de alerta 50, de unde se poate corecta.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt putem vedea o corecție a prețului cum indicatorii tehnici sunt supra-cumpărați.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA