fbpx

SSIF GOLDRING SA


PTON

Peloton
  21.04.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG25$37$

 

LONG 21.04.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Peloton Interactive, Inc. (simbol bursier: PTON, listata pe bursa de actiuni NASDAQ) arata ca preturile actiunii au testat pe 16 aprilie 2020 un nivel de rezistenta constituit de maximul anterior, de la inceputul lui dec. 2019, de la circa 37$ (linia rosie).

Compania este relativ noua pe bursa. Ea a decis sa fie listata in aug. 2019 la un pret initial in IPO cuprins intre $26 si $29 pe actiune si a inceput tranzactionarea pe bursa pe data de 26 sept. 2019.

Preturile actiunii Peloton si-au inceput ultimul pe la mijlocul lui mar. 2020. Ele au crescut cu circa 106% de la minimele de la mijlocul lui mar. 2020 pana in prezent. Compania vinde echipamente de fitness pentru acasa. Consumatorii ar putea cumpara mai mult produsele companiei in perioada coronavirus.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este usor negativa. Linia indicatorului a avut o miscare ascendenta de la minimul din 09 martie 2020 (linia violet) spre un nivel supra-cumparat (nivelul 20.0). Daca ROC va redeveni pozitiva si linia se va indrepta spre nivelul supra-cumparat, acest fapt va indica o presiune la cumparare.

In general preturile actiunii Peloton au avut o miscare ascendenta de la mijlocul lui martie 2020. Investitorii ar putea privi orice corectie a preturilor actiunii ca o oportunitate de a intra la cumparare in acesta perioada.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

PozițieStop LossTarget price
LONG25$37$

 

LONG 21.04.2020

 

Analiză cu perspectiva pe termen scurt

Peloton a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 (anul fiscal se termina la sfarsitul lui iunie 2020), peste asteptarile analistilor. Pierderea neta pe actiune a fost la nivelul de 0,20$ fata de estimarile de 0,32$ (o surpriza pozitiva de 0,12$), in scadere fata de pierderea neta pe actiune de 0,24$ pe T2 din 2019. Compania nu distribuie dividende.

Graficul zilnic al actiunii Peloton arata ca preturile actiunii se retrag acum de la un nivel de rezistenta constituit din maximul de la inceputul lui dec. 2019 (linia rosie) spre linia de trend ascendent. Ele se afla intr-un nou raliu de la minimele de la mijlocul lui mar. 2020 (linia de trend verde). Preturile se tranzactionează deasupra mediei mobile pe 50 zile (50d EMA), ceea ce este un semnal ”bullish”.

Preferinta investitorilor pentru actiunea Peloton este reflectata in raportul puterii relative RS in raport cu indicele Nasdaq 100 (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) are un trend ascendent de la mijlocul lui mar. 2020, confirmand raliul preturilor. Linia a reusit sa sparga propriul nivel de rezistenta la mijlocul lui apr. 2020 (linia violet) dar se retrage acum spre linia de trend ascendent. Daca preturile vor reusi sa sparga nivelul de rezistenta, atunci linia RS ar trebui sa revina deasupra propriei rezistente.

Directional Movement Index (DMI) a sustinut cresterea preturilor actiunii Peloton (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis un semnal de la sfarsitul lui mar. 2020 ce a aratat o directie ascendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut deasupra –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii s-a confruntat cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul in formare, cu ADX usor sub nivelul 25.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piete Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA