fbpx

SSIF GOLDRING SA


PXD

Pioneer Natural Resources Company
  25.01.2022

Pioneer Natural Resources Company este o companie americană de explorare și producție de petrol și gaze. Firma operează în Permian Basin, o zonă vastă de teren accidentat din vestul Texasului care găzduiește al doilea cel mai mare câmp petrolier din lume. Compania are sediul în Irving, TX.

Compania a raportat rezultatele financiare aferente trimestrului III din 2021, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 4,13$, în creștere față de profitul net pe acțiune de 0,17$ din trimestrul III 2020. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 0,62$ aferent trimestrului III, în creștere față de cel din trimestrul II (randamentul anual al dividendelor este de 3,30%).

Acțiunea Pioneer Natural Resources este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier PXD. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 50,5 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimul din mar. 2020 și până în prezent cu circa 325%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,83 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long230$ – 234$14%167$

PXD

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Pioneer Natural Resources a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 49$. Ele au reușit să iasă deasupra norului în nov. 2020. Acțiunile se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimele din mar. & nov. 2020, linia ROC a făcut salturi și a atins un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 60), de unde s-a corectat de fiecare dată. De la începutul lui ian. 2021, linia ROC a trecut din nou în teritoriul pozitiv, fapt ce indică o anumită presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste semnalul său (linia roșie), sub un nivel supra-vândut (nivelul -15). Linia indicatorului a avut o traiectorie ascendentă cu minime mai înalte, cu ultimul semnal de cumpărare generat în ian. 2021, fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Pioneer Natural Resources are un trend ascendent de la minimul din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Hold

PXD

Pe graficul zilnic al acțiunii Pioneer Natural Resources prețul acțiunii a trecut inițial peste nivelul de rezistență constituit din maximele din mai 2018, de la circa 213$ (linia violet). Prețul a revenit sub această rezistență odată cu vânzările masive din ultimele zile din piețele de acțiuni. Dacă trendul ascendent se va relua, prețul ar trebui să treacă din nou peste nivelul de 213$ și apoi să testeze o zonă de rezistență constituită din maximele istorice din oct. 2013 și iun.-iul. 2014, de la circa 227-234$ (zona roșie). Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Pioneer Natural Resources este reflectată în raportul puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). Linia RS are un trend ascendent de la un nivel de suport constituit din minimele din 2020, confirmând trendul ascendent al prețului. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să-și continue mișcarea ascendentă spre propria rezistență (linia roșie).

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Pioneer Natural Resources. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal în ian. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea 25). Trendul este acum unul destul de puternic, cum linia ADX are o mișcare ascendentă spre nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și testarea maximele istorice.

 

Analiză Goldring,

Dan Turmacu

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA