Robinhood pregătește listarea la bursă

Platforma americană de tranzacţionare cu comisioane zero, Robinhood, a depus oficial documentația necesară pentru a fi listată pe piața Nasdaq și speră să obțină aproximativ 100 milioane de dolari. Societatea vrea să își listeze acțiunile sub simbolul HOOD și să rezerve între 20% și 35% dintre acțiunile scoase pe piață pentru utilizatorii săi.

Pentru moment, nu au fost precizate perioada de desfășurare sau prețul IPO-ului, însă, conform Reuters, valoarea companiei ar putea ajunge prin listare la peste 40 de miliarde de dolari.

Robinhood este o companie de servicii financiare fondată în anul 2013, cunoscută ca fiind unul dintre primii brokeri care a oferit tranzacții gratuite. Compania a fost înființată de Vladimir Tenev și Baiju Prafulkumar Bhatt. Numită după legendarul haiduc medieval, Robinhood a pornit la drum cu un scop bine definit: „democratizarea finanțelor pentru toți”.

Robinhood oferă acțiuni, ETF-uri și opțiuni cu comision zero. Aceasta funcționează în întregime online, printr-un site web și o aplicație mobilă care a fost introdusă în martie 2015. Aplicația a devenit un succes, fiind gratuită, ușor de utilizat și captivantă, dar este disponibilă numai rezidenților americani. În anul 2015, Robinhood a fost printre câștigătorii Apple Design Award, datorită designului elegant al aplicației. Nefiind nevoie de o sumă minimă, Robinhood a atras de la bun început generațiile tinere, care tind să investească sume mai mici și astfel, a participat la popularizarea tradingului fără comisioane în rândul generaţiei Millenials.

robinhood se listează la bursă

Rezultate promițătoare de-a lungul pandemiei de COVID-19

În 2020, platforma a înregistrat aproximativ 3 milioane de utilizatori noi și cifra de afaceri a crescut cu 245% până la 959 milioane de dolari. Compania a trecut printr-o rundă de finanțare de circa 460 de milioane de dolari şi a ajuns la o evaluare de 11,7 miliarde de dolari. Printre investitori se regăsesc nume precum Sequoia, DST Global şi Index Ventures. Această creștere a adus, totuși, o serie de provocări, iar userii s-au confruntat cu volatilitățile produse de alegerile prezidențiale din SUA, dar și cu un atac cibernetic ce a afectat 2.000 de conturi.

În primul trimestru al acestui an, cifra de afaceri a crescut cu 309%. La sfârșitul lunii martie, aplicația avea 18 milioane de utilizatori care dețineau în total active de 80 de miliarde de dolari, față de 7,2 milioane cu un an în urmă.

 

Dacă dorești să investești în acțiunile Robinhood, poți face acest lucru după încheierea IPO-ului, prin intermediul platformei noastre de tranzacționare dedicată piețelor internaționale, ,,Trade Station”.

Nu ai un cont de tranzacționare? Nicio problemă! Deschide acum un cont Goldring și profită de comisioanele premium de tranzacționare. Este 100% online și durează doar 5 minute.