fbpx

SSIF GOLDRING SA


RPD

Rapid7 Inc.
  08.12.2020

Rapid7 Inc. este o companie americană furnizor de servicii de analiză și automatizare a securității cibernetice. Produsele sale includ Metasploit, Nexpose, AppSpider, tCell by Rapid7, precum și platforme de insight precum InsightDR, InsightIVM, InsightAppSec, InsightConnect și InsightOps. De asemenea, societatea oferă servicii de consultanță în domeniu.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2020, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost la nivelul de -0,34$, față de estimările de -0,37$, o pierdere în creștere față de -0,20$ din T3 din 2019.

Acțiunea Rapid7 este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier RPD. Compania are în prezent o capitalizare de piață de 3,8 miliarde $, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu peste 130%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,33 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 33% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

 

PozițieStop LossTarget price
LONG60$96$

rpd

De la minimul din Martie, prețul acțiunii Rapid7 a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 31$. Ele au reușit sa iasă deasupra norului la sfârșitul lui Iulie și se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este un semnal de tip ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă de la minimul din Martie și a atins un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 40) spre sfârșitul lui Iunie. De atunci, linia ROC se mișca între nivelul zero și cel „supra-cumpărat”, acest lucru indicând o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în luna Mai a acestui an, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), sub un nivel „supra-vândut” (-2.5). Linia indicatorului are o mișcare ascendentă de la minimul din Aprilie și atinge un nivel considerat foarte ”supra-cumpărat” (nivelul 5.0), acest lucru indicând o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Rapid7 are un trend ascendent după scăderea din primăvara acestui an. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

 

PozițieStop LossTarget price
LONG60$96$

rpdPe graficul zilnic al Rapid7 se observă cum prețul a reușit să spargă un nivel de rezistență, constituit din maximele anterioare din Iulie 2019 și Ianuarie, Septembrie și Octombrie 2020. Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este un semnal ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Rapid7 este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele Nasdaq 100. Din luna Iulie, linia RS are o mișcare ascendentă de la un nivel de suport, dar mișcarea nu are suficientă forță să țină pasul cu raliul acțiunilor. Dacă prețul își va continua mișcarea ascendentă, atunci linia RS ar trebui să se îndrepte spre propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Rapid7. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna Aprilie, ce arata o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI s-a intersectat și a trecut deasupra –DI . Trendul acțiunii este acum unul puternic, cum linia ADX are o traiectorie ascendentă și a depășit pragul de 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA