Shopify – inovatorul procesului de dropshiping

Cum a început? – soluție la o problemă

Programatorul Tobias Lutke a vrut să deschidă un business online prin care să vândă snowboard-uri, dar a avut o problemă, nu exista niciun software disponibil comercial care să-l ajute să înceapă. Așa că a construit de la zero o platformă de comerț electronic personalizabilă denumit Snowdevil. Până în 2004, era evident că software-ul pe care l-a dezvoltat era o oportunitate de afaceri mai bună decât vânzarea snowboard-urilor și așa s-a născut Shopify.

Shopify este o companie canadiană de comerț electronic multinațional cu sediul în Ottawa, Ontario. De asemenea, Shopify este numele platformei sale proprii de comerț electronic pentru magazine online și sisteme de vânzare cu amănuntul. Shopify oferă comercianților online o serie de servicii „inclusiv instrumente de plată, de marketing, de transport și de atragere a clienților pentru a simplifica procesul de desfășurare a unui magazin online pentru micii comercianți”. În 2019 compania deținea peste 1.000.000 de afaceri în aproximativ 175 de țări care foloseau platforma sa, volumul total de mărfuri depășind valoarea de 41,1 miliarde USD pentru anul 2018.

Shopify promovează ideea de dropshipping. Dropshipping-ul este o metodă de vânzare cu amănuntul în care un magazin nu ține produsele pe care le vinde în stoc. În schimb, atunci când un magazin vinde un produs folosind modelul dropshipping, achiziționează obiectul de la o terță parte și îl expediază direct către client. Drept urmare, vânzătorul nu trebuie să se ocupe direct de produs.

Compania a debutat la bursă în Mai 2015, când a atras suma de 131 mil. dolari la prețul de 17 dolari pe acțiune. Acțiunile Shopify au generat interes sporit investitorilor încă din prima zi de tranzacționare, în care prețul acțiunilor s-a apreciat cu peste 60%. Acum, după 5 ani de la listarea la bursă, prețul unei acțiuni este de 643 dolari pe acțiune, oferind astfel investitorilor care au crezut de la început în companie un randament de aproximativ 3.700%. Între timp, compania nu a distribuit dividende, profiturile obținute fiind reinvestite în dezvoltarea companiei.

Știați că…

  • Shopify deține peste 2,400 de aplicații secundare dedicate pentru îmbunătățirea business-ului. Această componentă a generat venituri de peste 100 mil. dolari.
  • Abonamentele lunare Shopify variază între 9$ și 2.000$, în funcție de necesitățile fiecărui business.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Shopify în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul SHOP.

Dorești să investești și tu în acțiunile Shopify și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu: https://www.goldring.ro/signup