Poziție | Stop Loss | Target price |
LONG | 0.5300 RON | 0.6570 RON |
Revenim cu o analiză a graficului daily al SIF Muntenia(SIF4), care în urma scăderilor cauzate în piață de pandemia CoVID-19 a ajuns să se tranzacționeze la minimele ultimilor 4 ani, în zona de suport de 0.57, atinsă și în perioada Dec 2018-Ian 2019. Prețul acțiunilor SIF4 au suferit o scădere de aproximativ 40% de la maximele de 0.97 lei/acțiune, înregistrate pe 20 ianuarie 2020.
După cum putem vedea în graficul de mai sus, indicatorul MACD(linia albastră) s-a intersectat cu linia de semnal(linia roșie) și generează astfel un posibil semnal de cumpărare, care ar trebui acum confirmat și de mișcarea prețului. De asemenea, indicatorul Relative Strenght Index(RSI) se află sub nivelul de 30, ceea ce indică faptul că acțiunea ar fi supra-vândută și puteam observa o divergență între evoluția indicatorului și evoluția recentă a prețului, acestea fiind din nou posibile semnale de cumpărare.
În urma argumentelor enumerate mai sus putem spune că o corecție a trendului descendent actual este posbilă. Pentru stabilirea unui target price am folosit retragerea Fibonacci, care ar sugera un preț țintă în zona 0.657 lei/acțiune, iar pentru stop loss sugerez zona de preț de 0.53 lei/acțiune. Este indicat însă să fim precauți, SIF Muntenia deține participații importante în instituții bancare, care în situația actuală ar putea să renunțe la distribuirea de dividende pentru a avea disponibilități bănești, după cum am văzut în această săptămână în cazul BRD.
Radu Cojoc
Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.
În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.
Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.
Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.
Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.
Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize și articole de specialitate.
This will close in 0 seconds