fbpx

GOLDRING SA


FCX

Freeport-McMoRan Inc.
  07.01.2021

Freeport-McMoRan Inc. adesea numită Freeport, este o companie minieră internațională cu sediul central în Phoenix, Arizona. Compania exploatează active mari, de lungă durată, cu rezerve semnificative dovedite și probabile de cupru, aur și molibden. Portofoliul de active include districtul mineral Grasberg din Indonezia, unul dintre cele mai mari zăcăminte de cupru și aur din lume, precum și operațiuni miniere semnificative în America, inclusiv districtul de minerale Morenci din America de Nord și Cerro Verde din America de Sud.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2020, peste așteptările analiștilor. Câștigul net pe acțiune a fost la nivelul de 0.29$ față de estimările de 0.24$, în creștere față de pierderea netă de 0.01$ din anul precedent.

Freeport este listată la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier FCX și are în prezent o capitalizare de piață de 43,8 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie și până în prezent cu peste 490%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,30 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic mult mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long43-45$50%18$

FCX

Graficul săptămânal al acțiunii Freeport prezintă un raliu al prețului început de la minimele înregistrate în Martie 2020.

La începutul lunii Iulie, prețul a reușit să treacă deasupra norului Ichimoku, indicând faptul că trendul descendent început în Ianuarie 2011 s-a inversat. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte s-a schimbat și este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimele din Martie 2020 și se îndreaptă din nou un nivel considerat „supra-cumpărat” (nivelul 80), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat ultimul semnal de cumpărare în Mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut peste linia de semnal, sub nivelul zero. Linia indicatorului are o traiectorie ascendentă de la minimul din Martie 2020, confirmând trendul acțiunilor. Linia MACD se îndreaptă spre un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 4), fapt ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Freeport are un trend ascendent începând cu minimul din anul trecut. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long43-45$50%18$

FCX

Pe graficul zilnic al acțiunii Freeport, prețul a trecut peste zona de rezistență de la circa 20$, iar apoi de cea de la 24$. Trendul descendent s-a inversat în Martie, fapt confirmat și de intersecția mediei mobile pe 50 de zile care a trecut deasupra celei pe 200 de zile. Prețul se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, fiind un semnal de tip ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Freeport este reflectată și în raportul puterii relative – RS cu indicele S&P 500 Index. Linia RS are un trend ascendent de la minimele din martie anul trecut, confirmând trendul ascendent al prețului. Linia RS încearcă sa spargă acum un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare. Dacă prețul acțiunii va continua să crească, atunci linia RS ar trebui să confirme, adică să spargă definitiv propriul nivel de rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului acțiunii Freeport. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna Aprilie, ce indică o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Trendul este acum foarte puternic, cum linia ADX are o mișcare ascendentă și se îndreaptă spre nivelul 50.

 

Concluzie finală:

Pe termen scurt și mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni spre 43$-45$, valori văzute în Septembrie – Octombrie 2012.

 

Analiză SSIF Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 

Rămâi informat și investește inteligent!

Abonează-te la newsletterul nostru pentru a primi zilnic informații cu privire la evenimentele care influențează piețele de capital, analize de piață, articole și alte materiale pregătite de către experții Goldring.


This will close in 0 seconds

SSIF GOLDRING SA