Snap Inc, compania-mamă a celebrei Snapchat

Industria social media s-a numărat printre beneficiarele acestei perioade de pandemie, oamenii petrecând mult mai mult timp în spațiul online. Platforme de streaming sau videoconferințe, precum Netflix și Zoom, dar și aplicații de divertisment, ca Snapchat sau Tik Tok, au fost la mare căutare în prima jumătate a acestui an.

Snap Inc este o companie de social media și divertisment online, care deține celebra aplicație Snapchat, dar și Spectacles și Bitmoji. Compania a fost înființată în 2011 sub denumirea de Snapchat Inc, denumire care a fost modificată în Snap Inc, în anul 2016.

Aplicația Snapchat este una dintre cele mai populare aplicații de social media, utilizată mai ales de către adolescenți. Aplicația permite transmiterea instant între utilizatori, a unor fotografii sau videoclipuri asupra cărora pot fi aplicate diverse filtre sau efecte speciale.

Compania Snap Inc. a fost listată în anul 2017 sub simbolul SNAP, înregistrând o capitalizare de 30 miliarde de dolari în prima sa zi de tranzacționare. Tot în anul 2017, au existat zvonuri privind o posibilă achiziție a companiei de către gigantul Google, pentru suma de 30 miliarde dolari.

Recent, compania a anunțat un parteneriat cu platforma Zynga (simbol ZNGA) pentru dezvoltarea unor jocuri în aplicația Snapchat.

Pentru primul trimestru al acestui an, compania Snap a înregistrat o creștere cu 20% a numărului de utilizatori activi, un nivel de 229 milioane. Cu toate acestea, compania nu a reușit să înregistreze profit de la listarea din 2017, însă toată această perioadă a fost una benefică pentru Snap, iar perspectivele rămân pozitive, deși compania a adoptat o strategie precaută până la sfârșitul acestei pandemii.

Știați că..?

.. în 2016, compania a lansat ochelarii smart Spectacles, care permit înregistrarea unor clipuri video în platforma Snapchat?

… în 2018, Snap a lansat o aplicație de cameră foto pentru format desktop, care permite utilizarea unor filtre disponibile pe Snapchat, în platforme de streaming și videoconferințe, precum Skype, YouTube sau Zoom?

Acțiunile SNAP au înregistrat o creștere de 37% de la începutul acestui an, prețul de închidere din ultima zi de tranzacționare fiind de 22,6 dolari pe acțiune.

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor Snap Inc. în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul SNAP.

Dorești să investești și tu în acțiunile SNAP și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

 

Autor,

Antonio Oroian

Broker SSIF GOLDRING SA