S&P Global, cea mai mare agenție de rating din lume

Efectele crizei coronavirusului se resimt în aproape toate sectoarele. De la bunuri de vânzare cu amănuntul și de consum, până la divertisment, sport și desigur, turism, fiecare sector este afectat într-un mod diferit și se confruntă cu propriile provocări. Sectorul financiar a întâmpinat, de asemenea dificultăți în această perioadă, datorită creșterii cererilor de condiții speciale pentru rambursarea creditelor și închiderii locațiilor fizice, ca urmare a respectării măsurilor de distanțare socială .

S&P Global reprezintă însă o excepție, fiind printre singurele companii din sectorul financiar care a înregistrat o creștere față de debutul acestui an (un plus de aproximativ 17%). Deși S&P Global este strâns legată de sistemul financiar, aceasta nu împrumută bani și nu are expunere la credit, ci vinde date și analize,având un model de afaceri robust. Compania reprezintă în acest moment cel mai important furnizor mondial de ratinguri, criterii de referință și analize pe piețele globale de capital și de mărfuri.

S&P Global a raportat rezultatele financiare pe T1 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 2,73$ față de estimările de 2,36$, în creștere cu 29% față de profitul net pe acțiune pe T1 2019 . Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,67$, aferent T1 2020, egal cu cel din T4 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de 0,81%.

În raportul publicat este precizat că, deși rezultatele primului trimestru au fost pozitive, baza de clienți va fi totuși afectată, iar numărul de noi listări de produse pe burse va fi unul redus, ceea ce va afecta precizia previziunilor pentru acest an.

 

Știați că…?

  • Din 1937 încoace , S&P Global a plătit dividende în fiecare an și pentru cel puțin ultimii 47 de ani este una dintre cele doar 24 de companii din S&P 500, care și-a mărit dividendul anual. În ciuda acestui fapt, compania nu este considerată un „dividend stock” datorită randamentului relativ scăzut.

 

Găsești analiza tehnică a evoluției acțiunilor S&P Global în secțiunea: https://www.goldring.ro/analize, căutând simbolul SPGI.

Dorești să investești și tu în acțiunile SPGI și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia?

Nimic mai simplu! Accesează: https://www.goldring.ro/signup

 

Autor,

Radu Cojoc
Broker SSIF GOLDRING