fbpx

GOLDRING SA


SPOT

Spotify
  14.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG220$350$

SPOT

 

LONG 14.07.2020

 

Spotify este o companie ce furnizează servicii de streaming de muzică prin intermediul unui web player. Platforma ”Spotify” oferă muzica și podcast-uri de la case de discuri și companii media. Compania este înregistrată în Luxemburg deși are sediul central în Stockholm, Suedia. Societatea s-a listat pe NYSE în 2018, sub simbolul SPOT. Spotify a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2020 peste așteptările analiștilor. Pierderea netă pe acțiune a fost la nivelul de 0,22$ față de estimările de 0,48$, în scădere față de pierderea netă de 0,90$ pe din din 2019.

Graficul săptămânal al Spotify Technology SA indică un trend ascendent al prețului de la un nivel de suport constituit din minimele din dec. 2018,sept. 2019 și mar. 2020. La mijlocul lunii iun. 2020, prețul a trecut de nivelul de rezistență constituit din maximele din iul. și aug. 2018, situat ușor sub 200$. Compania se tranzacționează la maxime istorice. De la minimele din mar. 2020 până în prezent, prețurile acțiunii au crescut cu circa 155%.

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Începând cu mijlocul lunii apr. 2020, prețul a străpuns rapid și a trecut deasupra norului Ichimoku. Semnalul a fost unul convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este considerat un semnal de tip ”bullish”. Totuși ele se află destul de departe de norul Ichimoku, ceea ce indică faptul că acțiunea ar putea fi supra-cumpărată.

Indicatorul ROC – Rate of Change, linia violet, ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimul din mar. 2020, indicatorul a avut o mișcare ascendentă. Linia ROC a ajuns într-o zona foarte supra-cumpărată, peste nivelul 90, de unde este posibilă o corecție a acesteia.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence, linia albastră, a generat un semnal de cumpărare încă de la sfârșitul lui apr. 2020, când s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, ușor sub nivelul zero. Indicatorul a avut o mișcare ascendentă și a ajuns într-o zona foarte supra-cumpărată (peste nivelul 20), de unde este posibilă o corecție a acesteia.

În general, acțiunea Spotify are un trend puternic ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT

SPOT

 

SHORT 14.07.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt

Graficul zilnic al Spotify arată cum prețul se află într-un raliu de la minimele de la mijlocul lunii mar. 2020. Prețul se vor corecta cel mai probabil după un asemenea parcurs. Acțiunea se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Spotify este reflectată în raportul puterii relative (RS) cu indicele Russell 1000. Linia RS se afla într-un raliu de la minimele din mar. Și apr. 2020, confirmând trendul prețului. La mijlocul lunii iun. 2020, linia a spart un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din iul. și aug. 2018.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Spotify. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal din a doua parte a lunii apr. 2020 ce indică o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Indicatorul ADX, linia albastra, ne indică dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul este acum unul foarte puternic, cum indicatorul se află peste nivelul de 50. Totuși cum linia ADX se află peste pragul de alerta de 50, este posibilă o corecție a acesteia și o scădere a intensității trendului.

 

Concluzie finală:

– pe termen scurt este posibil să vedem o corecție a prețurilor cum indicatorii tehnici indică un nivel de supra-cumpărare.

– pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA