Suport si rezistenta

ENEnglish Version

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

Suport si rezistenta

Suport si rezistenta

 

Suport si rezistenta

 

Conceptele de suport si rezistenta sunt printre cele mai folosite si cunoscute in tranzactionarea si analiza unui instrument financiar.

Un suport reprezinta un nivel sau o zona de pret sub care pretul trece cu greutate sau chiar face o reversie. Un suport se situeaza intotdeauna sub evolutia actuala a pretului si este folosit pentru a cumpara sau pentru a fixa un nivel de stop loss.

O rezistenta este data de un nivel sau de o zona deasupra careia pretul va trece cu greutate sau chiar se va schimba trendul. Indiferent de directia pietei, o rezistenta se va situa intotdeauna deasupra pretului.

Intr-un trend ascendent care evolueaza in zig-zag se formeaza o rezistenta in punctul maxim atins inaintea realizarii unei retrageri. Un nivel de rezistenta sepoate astfel trasa prin maximele anterioare. 

 

 

Suport si rezistenta

 

Suport si rezistenta

 

Asemanator, un suport se creeaza la nivelul unui minim local iar in cazul in care se schimba trendul, din ascendent in descendent, minimele si maximele anterioare functioneaza ca si suporturi pentru pret.

Suportul si rezistenta nu sunt nivele exacte tot timpul si de multe ori putem delimita o zona in interioul careia pretul se poate opri sau intoarce. Nivelele de suport si rezistenta se inverseaza in momentul incare pretul le strapunge. Astfel, un suport poate deveni rezistenta si viceversa. De multe ori pretul testeaza un suport sau o rezistenta, "intepand" nivelele setate, fara insa a le depasi. In aceste cazuri suportul/rezistenta isi pastreaza functia.

 

 

Suport si rezistenta

 

Liniile de suport si rezistenta nu trebuie sa fie neaparat orizontale. De multe ori, in special in trenduri, suporturile si rezistentele sunt oblice. In aceste cazuri rezistenta sau suportul se numeste linie de trend. Pentru a trasa o linie de trend avem nevoie de minim doua extremitati pe care sa le unim iar cu cat mai testata este acea linie cu atat mai puternica va fi.

 

 

Suport si rezistenta

 

De asemenea functia de suport sau rezistenta poate fi indeplinita de unii indicatori tehnici precum media mobila sau benzile bollinger. Astfel de suporturi sau rezistente se mai numesc curbiliniare. Un suport sau o rezistenta poate ramane valid chiar daca este strapuns de o lumanare.

 

 

Suport si rezistenta

 

Suport si rezistenta

 

Graficele pot evolua si in interiorul unor canale in care linia inferioara actioneaza ca un suport iar linia superioara indeplineste functia de rezistenta. Canalele pot fi ascendente, descendente, dar si laterale. Traderii folosesc canalele pentru a le indica sansele unei tranzactii de succes printr-o ratie risc/recompensa cat mai mica si astfel, pentru o anumita suma disponibila unei pierderi, profitul potential va fi minim dublu.

 

 

Suport si rezistenta

 

 

Aboneaza-te pentru informatii de profil, studii de caz,oportunitati de investitie, primeste toate informatiile de care ai nevoie direct pe mail: Click aici


Vrei sa testezi o strategie de investitii sau sa incepi sa tranzactionezi cu adevarat ?

Deschide un CONT DEMO  sau un  CONT NOU  alaturi de brokerul tau.