T-Mobile, cine va câștiga cursa pentru implementarea 5G?

Furnizorii de servicii mobile sunt în cursa lansării rețelelor 5G de ultimă generație, după apariția mai multor modele de telefoane deja capabile de conectarea la noul tip de rețea. Între timp, unele companii încep testările noilor rețele prin echipamente ale fabricilor conectate și monitorizarea în timp real a operațiunilor digitale. Dar adevărul este că modernizările rețelei sunt o necesitate constantă și fără sfârșit, iar un viitor cu 5G omniprezent este încă cel puțin la câțiva ani distanță. T-Mobile încearcă acum să aducă pe piață un produs superior la un preț avantajos, cât mai greu de refuzat când se compară cu competitorii principali Veriozon și AT&T.

T-Mobile US, Inc. este al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite. Cel mai mare acționar al acesteia este compania germană de telecomunicații Deutsche Telekom cu o cotă de 43%. La începutul lunii aprilie T-Mobile a fuzionat cu al patrulea cel mai mare operator din SUA, Sprint, oferind astfel oportunitatea de a ajunge la un pas în fața în această cursă în implementarea 5G, zona de acoperire a noilor rețele fiind acum superioare concurenței. Având în vedere că T-Mobile și Sprint dețin doar 30% din piața din SUA, tranziția la 5G ar putea aduce câștiguri importante a cotei de piață, ceea ce ar însemna că acțiunea T-Mobile ar putea oferi oportunități în această nouă eră.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T2 din 2020 ușor sub așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,09$ față de estimările de 0,11$ (o surpriză negativă de 0,02$), dar în scădere cu 92% față de profitul net pe T2 din 2019. Ea nu distribuie dividende.

Știați că?…

  • Industria de telefonie mobilă este printre cele mai performante în ultimii ani, iar adiția rețelelor 5G urmează să genereze venituri de aproximativ 113 mild. Euro anual
  • Rețelele 5G vor permite viteze de transfer de date de până la 10 GB pe secundă pe o rază mai întinsă decât actualele rețele.

Analiza tehnică a evoluției acțiunilor T-Mobile.

Dorești să investești și tu în acțiunile TMUS și să profiți de evoluțiile viitoare ale acesteia? Nimic mai simplu!

Accesează: https://www.goldring.ro/signup

Radu Cojoc,

broker Goldring