fbpx

GOLDRING SA


TCEHY

Tencent Holding Ltd.
  21.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG57$77$ – 79$

TCEHY

 

LONG 21.07.2020

 

Tencent Holding Ltd. este un conglomerat chinez din domeniul tehnologic ce domină internet-ul în China. Serviciile companiei includ rețele sociale, platforme muzicale, portale web, comerț online, jocuri video, servicii de internet și sisteme de plăți.

Tencent a raportat rezultatele financiare pentru T1 din 2020 peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 0,34$ față de estimările de 0,30$, în creștere cu 21% față de profitul net de 0,28$ din T1 2019. Compania a distribuit un dividend brut pe acțiune în valoare de 0,14$ aferent anului 2019, în creștere față de 0,11$ aferent anului 2018, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de aproximativ 0,20%.

Pe bursa de acțiuni NASDAQ sunt listate ADS – American depository share, sub simbolul bursier TCEHY; acțiunea este listată și pe bursa din Hong Kong sub simbol bursier: 700.

Graficul săptămânal al Tencent indică o creștere a prețului de la un nivel de suport, constituit din minimul din mar. 2020, și până în prezent de aproximativ 74% Spre sfârșitul lunii iun. 2020, prețul a depășit un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din ian. 2018, din jurul valorii de 61$. În momentul de față compania se tranzacționează la maximele istorice.

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Marginea inferioară a norului Ichimoku a constituit un nivel de suport pentru prețul acțiunii. Începând cu a doua parte a lunii mar. 2020, prețul a trecut deasupra norului și se află pe un trend ascendent puternic, fiind un semnal de tip „bullish” convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce indică modificarea procentuală a prețurilor este pozitiv. De la minimele din mar. 2020, linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă până la sfârșitul lui iun. 2020, când a ajuns într-o zona considerată supra-cumpărată (peste nivelul 30), de unde se corectează ușor.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare din a doua parte a lunii apr. 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal, la o valoare pozitivă. Linia indicatorului are un trend ascendent de la minimele din oct.-nov. 2019 și a ajuns într-o zona supra-cumpărată (peste nivelul 4), de unde este posibilă o corecție.

În general, acțiunea Tencent are un trend ascendent de la minimele din mar. 2020. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
SHORT

TCEHY

 

SHORT 21.07.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen scurt:

Pe graficul zilnic al Tencent observăm cum prețul se află într-un trend ascendent de la minimele de la mijlocul lunii mar. 2020, printr-o redresare în forma literei V. Trendul pare să-și piardă din intensitate cum prețul se corectează ușor, însă se tranzacționează deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Tencent este reflectată în raportul puterii relative (RS) cu indicele Nasdaq-100. Linia RS are un trend ascendent de la minimele din nov. 2019, confirmând trendul prețului. Totuși în luna iulie, linia RS se lovește din nou de un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare din dec. 2018 – apr. 2019 și mar. 2020. Dacă prețul își va continua creșterea, atunci linia RS ar trebui să își depășească propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Tencent. Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal spre sfârșitul lunii iun. 2020 ce indică o direcție ascendentă a prețului pe măsură ce +DI, linia verde, s-a intersectat și a trecut deasupra –DI, linia roșie. Pierderea de intensitate a trendului este indicată și de ADX care are valoarea sub 20.

 

Concluzie finală:

  • Pe termen scurt este posibil să vedem o corecție ușoară a prețului cum unii indicatori tehnici indică un nivel de supra-cumpărare.
  • Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA