Goldring Tipuri de Grafice

ENEnglish Version

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

Tipuri de Grafice

 

In aceast tutorial, vom trece peste diferitele tipuri de grafice care sunt disponibile pentru investitori pentru a putea efectua analize tehnice asupra unei perechi valutare.


Tipuri de Grafice


Analiza Tehnica se rezuma la citirea si interpretarea graficelor in incercarea de a identifica o oportunitate de investitie.

Cele mai des utilizate tipuri de grafice sunt graficul Line, graficul Bara, precum graficul reprezentat de lumanari. Mai jos veti gasi exemple din fiecare tip.

grafic linie

 


Dintre cele trei, graficul linie este cel mai usor de folosit. Acesta este creat prin conectarea unei serii de puncte de date (cum ar fi pretul de inchidere al unei cotatii valutare )unite de o linie. Dupa cum poate fi vazut in exemplul de mai sus, linia pur si simplu urmeaza pretul cotatiei, astfel incat investitorul poate face o previziune asupra viitorului trend bazandu-se pa datele din trecut. De cele mai multe ori, un grafic linie este folosit pentru perioade mai lungi de timp pentru a lua o decizie rapida in ceea ce priveste investitia.

grafic bara

Un grafic Bara ofera informatii suplimentare care pot fi valorose pentru un investitor. Sa luam un exemplu si sa vedem cum se pot interpreta informatiile prezentate de acesta.

Graficul pe care il urmarim este unul de tip Daly ( zilnic)  - fiecare bara reprezinta fluctuatiile de pret ale unei cotatii intr-un interval de 24 de ore. In mod specific, bara ne va arata pretul de deschidere al cotatiei, pretul maxim si pretul minim atins in perioada selectata (zilnic) , precum si pretul de inchidere al zilei respective. Aceste detalii sunt notate pe graficul de mai jos.

grafic zi

Detaliile suplimentare pot fi de mare ajutor pentru un investitor. De exemplu, investitorul poate spune ca, in acest interval de timp pereche a continuat cresterea , in masura in care pretul de inchidere a fost de mai ridicat decat pretul de deschidere.

In sfarsit, vom arunca o privire la tipul de grafic cel mai des utilizat si anume Graficul Lumanare.

grafic lumanare

La prima vedere a acestui Grafic Lumanare se pot vedea beneficiile utilizarii acestui tip de grafic. Bazat pe culorile lumanarilor - alb pentru o lumanare crescatoare si negru pentru o lumanare descrescatoare (aceste culori pot fi personalizate in functie de necesitatile fiecarui investitor) - este evident care au fost zilele de crestere si care de scadere.

Diferenta fata de Graficul Bara este data de culorile lumanarilor astfel interpretarea graficului se face intr-un mod mult ma usor.

 Aboneaza-te pentru mai multe informatii despre cum sa-ti maximizezi profitul, studii de caz,oportunitati de investitie, primeste toate informatiile de care ai nevoie direct pe mail: APASA aici


Vrei sa testezi o strategie de investitii sau sa incepi sa faci cu adevarat profit ?

Deschide un CONT DEMO  sau un  CONT NOU  alaturi de brokerul tau.