Tipuri de grafice

ENEnglish Version

Curs Valutar BNR

30.11.2018 | 29.11.2018

 • eurEUR4.65604.6560
 • usdUSD0.79380.7938
 • chfCHF4.11694.1169
 • hufHUF0.62780.6278

convertor valutar

Indici Internationali

Oferit de www.patria.cz

Dobanzi Centrale

 • Dobanda centala USA

  BNR
  RON 1.75%
 • Dobanda centala Zona Euro
  ECB
  EUR 0.00%
 • Dobanda centala USA
  FED
  USD 0.50%
 • Dobanda centala Marea Britanie
  BOE
  GBP 0.50%

Calendare financiare

Calendar:  Intern    Extern

D L M M J V S
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Tutoriale Video

Tipuri de grafice

Tipuri de grafice

 

Tipuri de grafice

 

In aceasta lectie vom parcurge diferitele tipuri de grafice care sunt disponibile pentru investitori pentru a putea efectua analize tehnice asupra unui instrument financiar.

 

Analiza Tehnica se rezuma la citirea si interpretarea graficelor in incercarea de a identifica o oportunitate de investitie.

Cele mai comune tipuri de grafice sunt graficul Line, graficul Bara si graficul de tip Lumanare. Mai jos vei gasi exemple din aceasta categorie.

 

 

Tipuri de garfice

 Dintre cele trei, graficul linie este cel mai usor de folosit. Acesta este creat prin conectarea unei serii de puncte (de regula pretul de inchidere al unei cotatii) unite de o linie. Dupa cum poate fi vazut in exemplul de mai jos, linia pur si simplu urmeaza pretul cotatiei, astfel incat investitorul poate face o previziune asupra directiei viitorului trend bazandu-se pe datele din trecut. De cele mai multe ori, un grafic linie este folosit pentru perioade mai lungi de timp pentru a lua o decizie in ceea ce priveste investitia.

 

 

Grafic linie

Un grafic bara ofera informatii suplimentare care pot fi valoroase pentru un investitor. Sa luam un exemplu si sa vedem cum se pot interpreta informatiile prezentate de acesta.
    
Graficul pe care il urmarim este unul  zilnic, in care fiecare bara reprezinta fluctuatiile de pret ale unei cotatii intr-un interval de 24 de ore (in cazul in care instrumentul financiar se poate tranzactiona 24/24 - se intampla in special la instrumente financiare derivate). In cazul in care vizualizam un grafic al unei actiuni, fiecare bara se desfasoara pe durata sedintei (ex: la BVB orarul este de la 10:00 la 16:30).  

In mod specific, bara ne va arata pretul de deschidere al cotatiei, pretul maxim si pretul minim atins in perioada selectata (o zi), precum si pretul de inchidere al zilei respective. Aceste detalii sunt notate pe graficul de mai jos.

 Grafic de tip bara

 

 

Detaliile suplimentare pot fi de mare ajutor pentru un investitor. De exemplu, investitorul isi poate stabili nivele de intrare sau iesire din piata bazate pe preturile minime sau maxime atinse intr-un interval de timp.

 

Detalii grafic bara

 

In sfarsit, vom arunca o privire la tipul de grafic cel mai des utilizat si anume Graficul Lumanare. Acest tip de grafic este des utilizat de majoritatea analistilor tehnici din intreaga lume.

 

 

Grafic de tip lumanare

 

La prima vedere se pot observa avantajele utilizarii acestui tip de grafic. Bazat pe culorile lumanarilor – alb (verde) pentru o lumanare crescatoare si negru (rosu) pentru o lumanare descrescatoare (aceste culori pot fi personalizate in functie de necesitatile fiecarui investitor) - este evident care au fost zilele de crestere si care de scadere.

 

Deatalii grafic tip lumanare

 

Diferenta fata de Graficul Bara este data de unirea pretului de inchidere cu cel de deschidere care formeaza asa numitul corp al lumanarii. Datorita culorilor diferite ale  lumanarilor (de crestere sau de scadere),  interpretarea graficului se face cu usurinta.

 

 

Aboneaza-te pentru informatii de profil, studii de caz,oportunitati de investitie, primeste toate informatiile de care ai nevoie direct pe mail: Click aici


Vrei sa testezi o strategie de investitii sau sa incepi sa tranzactionezi cu adevarat ?

Deschide un CONT DEMO  sau un  CONT NOU  alaturi de brokerul tau.