fbpx

SSIF GOLDRING SA


TPL

Texas Pacific Land Corporation
  02.08.2022

Texas Pacific Land Corporation este o companie proprietară de teren în statul Texas (în Bazinul Permesian). Terenul (circa 3.600 km²) și redevențele permit generarea de venituri prin întregul lanț valoric al dezvoltării petrolului și gazelor, inclusiv prin plăți de taxe fixe pentru utilizarea terenului companiei, venituri pentru vânzarea materialelor utilizate în construcția infrastructurii, venituri din furnizarea de apă tratată si eliminarea apei sărate. Compania funcționează prin următoarele doua segmente de afaceri: Managementul terenurilor și resurselor; Servicii de apă și operațiuni. Compania are sediul în Dallas, TX.

Compania a raportat rezultatele financiare pe T1 din 2022 sub așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 12,64$ față de estimările de 13,81$, în creștere cu 96% față de profitul net pe acțiune pe T2 din 2021. Firma a distribuit către acționari un dividend pe acțiune de 23$ pe T1 din 2022 în creștere față de T4 din 2021. Compania va publica rezultatele financiare pe T2 din 2022 după ce piața se va închide Miercuri, 3 august 2022.

Acțiunea Texas Pacific Land Corporation este listata la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier TPL. Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 14,2 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din ian. 2022 și până în prezent cu circa 95%.

Indicatorul beta β (5 ani) al acțiunii are valoarea de 2,02 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 102% mai volatil decât piața.

 

Perspectivă pe termen mediu

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long2000$10%1500$

TPL

 

De la minimele din ian. 2022, prețul acțiunii Texas Pacific Land a crescut de la o zonă de suport situată sub norul Ichimoku, de la circa 940$ și au reușit sa iasă deasupra norului în luna mar. 2022. Acțiunea se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku trecând peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 1.780$ (liniile roșii). Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde, ceea ce este ”bullish”.

Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) ce arată modificarea procentuală a prețului este pozitiv. De la minimul din ian. 2022, linia ROC a testat un nivel supra-cumpărat (nivelul 40) după care a coborât atingând nivelului zero. Linia ROC se îndreaptă acum din nou spre nivelul supra-cumpărat (nivelul 40), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare la începutul lui mar. 2022, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), la un nivel supra-vândut. Linia MACD are o mișcare ascendentă și trece acum de un nivel foarte supra-cumpărat (nivelul 100), ceea ce indică o presiune la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Texas Pacific Land are o mișcare ascendentă. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

Perspectivă pe termen scurt

PozițieTarget pricePerc. to TargetStop loss
Long2000$10%1500$

TPL

 

Graficul zilnic al Texas Pacific Land arată că prețul a trecut la sfârșitul lui iul. 2022 peste o zonă de rezistență constituită din maximele anterioare, de la circa 1.780$ (liniile roșii). Prețul se poate retrage și vizita zona de rezistență care ar trebui să devină zonă de suport. Acțiunea se află într-un raliu de la minimele din iun.-iul. 2022, iar la sfârșitul lui mar. 2022, media mobila pe 50 zile a trecut sub cea pe 200 zile (a se vedea săgeata violet).  Acțiunile se tranzacționează deasupra mediilor mobile pe 50 zile și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Texas Pacific Land este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500. De la un nivel de suport constituit din minimele din ian.-feb. 2022, linia RS a avut mișcare ascendentă si a trecut peste un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie), confirmând trendul acțiunii. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să se mențină deasupra rezistenței.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea acțiunii Texas Pacific Land. Indicatorii direcționali au trimis mai multe semnale, ultimul în iul. 2022, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Ultimul raliu al prețurilor este relativ puternic, încă în formare, cum linia ADX se îndreaptă spre nivelul 30.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețului acestei acțiuni și atingerea nivelului de 2.000$.

 

Analiză Goldring

Dan Turmacu, CFTe

 

 

 

 
24
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA