fbpx

SSIF GOLDRING SA


TSM

Taiwan Semiconductor Manufacturing
  07.07.2020
PozițieStop LossTarget price
LONG48$78$

 

LONG 07.07.2020

 

Analiză cu perspectivă pe termen mediu

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company este o companie care se ocupă de fabricarea circuitelor integrate și asamblarea altor dispozitive semiconductoare sub formă de discuri de silicon (”wafers”). În primul trimestru din 2020 a raportat rezultatele financiare peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 0,75$ față de estimările de 0,66$, în creștere față de profitul net de 0,38$ aferent perioadei similare a anului precedent. Compania distribuie dividende trimestriale, atât în primul trimestru cât și în al doilea trimestru acesta a fost în valoare de 0,33$, având un randament de 2,25%. De la minimele din mar. 2020 până în prezent, prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 37%.

Compania este listată sub simbolul bursier: 2330 la bursa din Taiwan și de asemenea sunt listate la NYSE, sub forma de ADS – American depository share, cu simbolul TSM. Prețul acțiunii a crescut cu aproximativ 37% de la un nivel de suport constituit în luna martie și se îndreaptă spre o zonă de rezistență 59$-61$, formată din maximele lunii decembrie 2019 – februarie 2020.

Începând cu mijlocul lunii martie 2020, prețul acțiunii se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, fiind considerat un semnal de tip „bullish”. De asemenea, semnalul este unul convingător dată fiind culoarea verde a acestuia.

Indicatorul Rate of Change (ROC) indică modificarea procentuală a prețului, în cazul TSM acesta este pozitiv. Linia ROC, cea violet, are o mișcare ascendentă de la minimul din martie 2020 și a ajuns la un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 20.0). Dacă se menține presiunea la cumpărare, atunci linia ROC se va menține în continuare în această zonă.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence, linia albastră, a generat un semnal de cumpărare la începutul lui iun. 2020, prin intersecția și trecerea deasupra liniei de semnal, cea roșie, aproape de nivelul zero. Creșterea în perioada următoare a liniei MACD spre nivelul 2 va fi un semnal al presiunii la cumpărare.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea TSM are un trend ascendent pornind de la minimele din august 2015. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG48$78$

 

LONG 07.07.2020

 

Pe graficul zilnic observăm cum prețul acțiunii TSM se află într-un nou raliu, început de la minimele din luna martie, spre o zonă de rezistență în zona de 59$-61$. Este foarte probabil ca prețul să aibă forța necesară pentru a testa și depăși această zonă. Prețul se află deasupra mediilor mobile exponențiale de 50 și 200 de zile, ceea ce este considerat un semnal de tip „bullish”

Preferința investitorilor pentru acțiunea TSM este reflectată în raportul puterii relative RS în raport cu iShares MSCI Taiwan ETF. În perioada decembrie 2019 – iunie 2020, linia RS are mai degrabă o mișcare laterală. Dacă prețul va depăși zona de rezistență, atunci linia RS ar trebui să confirme semnalul și să depășească la rândul ei propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețului. Indicatorii direcționali au oferit un semnal încă de la mijlocul lunii aprilie, care arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI, linia verde, s-a intersectat și a trecut deasupra –DI, linia roșie. Indicatorul ADX, linia albastra, indică intensitatea trendului pe care se află prețul. În cazul TSM, trendul este unul în formare, cu linia ADX încă sub nivelul de 25.

 

Concluzie finală:

Pe termen mediu și scurt este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent al prețurilor și o depășire a zonei de rezistență constituită din maximele istorice din decembrie 2019 – februarie 2020. Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile vor depăși și se vor tranzacționa peste nivelul de 61$.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic,

Piețe Financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA