fbpx

GOLDRING SA


UNH

United Health Group
  25.11.2019
PozițieStop LossTarget price
LONG252$288$

unh

 

LONG 25.11.2019

 

Perspectivă pe termen mediu

Graficul săptamânal al acțiunii UnitedHealth Group Inc. (simbol bursier: UNH) arata că prețurile acțiunii au crescut de la un nivel de suport dat de minimele din apr. și oct. 2019 (linia verde) si se îndreaptă spre un nivel de rezistență dat de maximul din dec. 2018 (linia roșie). Acțiunea se tranzacționează acum aproape de acest nivel de rezistență.

Prețul acțiunilor UnitedHealth a crescut cu circa 30% de la minimele de la începutul lui oct. 2019. Este cea mai mare companie din lume ce oferă planuri de beneficii pentru îngrijirea sănătații și asigurări de sanatate.

Prețurile și-au început ultimul raliu de la începutul lunii oct. 2019. Ele au reușit să străpungă și să treacă deasupra Ichimoku la sfârșitul lui oct. 2019, iar ”Lagging Span” (linia violet) le urmează și a reușit să străpungă norul de asemenea. Semnalul trimis trebuie confirmat, cum norul deplasat înainte este încă colorat în roșu. Prețurile se tranzacționează deasupra norului Ichimoku și deasupra liniei de trend ascendent (”up trendline”) trasată pe grafic de la minimele din oct. 2019, ceea ce este ”bullish”.

Momentum (linia violet) se află într-o zonă foarte supra-cumparată (deasupra nivel 40). Linia de momentum a avut o mișcare puternic ascendentă începând cu luna oct. 2019, dar este de așteptat să creioneze un maxim (”top”). Linia indicatorului a confirmat mișcările prețurilor acțiunii. Dacă linia de momentum va crește în continuare, acest fapt va indica o persistență a presiunii la cumpărare.

MACD (linia albastră) se află deasupra semnalului său (linia roșie). MACD a generat ultimul semnal de cumpărare in oct. 2019 la un nivel supra-vândut (nivelul -5.0), cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie). Linia indicatorului se menține pe o traiectorie ascendentă. Este de așteptat să intre într-o zonă supra-cumparată (peste nivelul 5.0).

În general acțiunea UnitedHealth se tranzacționează într-o piață ascendentă (”bullish market”). Investitorii ar putea privi orice corecție a preturilor acțiunii ca o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

 

PozițieStop LossTarget price
LONG252$288$

unh

 

LONG 25.11.2019

 

Perspectiva pe termen scurt

UnitedHealth Group a raportat rezultatele financiare pe T3 din 2019, peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost la nivelul de 3,88$ față de estimările de 3,75$ (o surpriza pozitiva de 0,13$), în creștere cu 14% față de profitul net pe acțiune pe T3 din 2018. Compania va distribui un dividend pe acțiune în valoare de 1,08$ aferent T3 din 2019, egal cu cel aferent T2 din 2019, ceea ce înseamnă un randament al dividendelor de circa 1,9%.

Graficul zilnic al UnitedHealth arată că prețurile acțiunii se află într-un nou raliu de la minimele de la începutul lui oct. 2019. Aceasta după ce raliul anterior de la minimul din apr. 2019 a eșuat la mijlocul lui iul. 2019. Lunga lumânare de culoare verde (din 15 nov. 2019) a spart o linie de trend descendent ce leagă pe grafic maximele din dec. 2018 si iul. 2019. Ele se îndreaptă acum spre un nivel de rezistenta dat de maximele de la începutul lui dec. 2018 (linia roșie). Cel mai probabil raliul va avea forța necesară sa testeze acest nivel de rezistenta. Preturile se tranzacționează deasupra mediei mobile pe 200 zile (200z EMA), ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea UnitedHealth este reflectată în raportul puterii relative RS in raport cu indicele DJI (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) are un trend ascendent începând cu oct. 2019 si confirma ultimul raliu al preturilor. Linia RS a reușit să spargă linia de trend descendent spre sfârșitul lui oct. 2019. Dacă prețurile vor testa linia de rezistență atunci linia RS ar trebui să confirme și să testeze și ea propria linie de rezistență (linia roșie).

Directional Movement Index (DMI) a susținut creșterea prețurilor acțiunii UnitedHealth (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii direcționali au trimis ultimul semnal de la mijlocul lui oct. 2019 ce arata o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX (linia albastră) ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25). Trendul ascendent este acum unul foarte puternic, cu ADX peste 45.

 

Concluzie finală:

– pe termen mediu & scurt, este posibil sa vedem o continuare a mișcării ascendente a preturilor acțiunii ce va duce la testarea maximului istoric de la începutul lui dec. 2018.

 

Analiză scrisă de

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic, Piețe Financiare

 

 

 

 
25
Ani de experiență
34
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune SUA și Canada
0.42
% Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA