Vifrana se listează la Bursa de Valori București

Vifrana, cel mai mare producător român de vin organic după suprafața cultivată, se listează mâine, 14 Mai 2021, la Bursa de Valori București. Acțiunile vor fi tranzacționate pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB – piața AeRO sub simbolul bursier BIOW.

Vifrana, producător și exportator de vinuri BIO, cu sortimente premiate la marile competiții internaționale, își lansează strategia de intensificare a prezenței pe piețele externe în contextul în care piața vinului organic se transformă dintr-o piață de nișă, într-un segment principal al pieței globale a vinului. Certificate organic „de la bob la pahar”, vinurile Vifrana răspund celor mai înalte standarde calitative, fiind rezultatul sinergiei dintre materia primă organică și fluxul tehnologic inovator, de asemenea, integral ecologic.

În luna Decembrie 2020, Vifrana a atras fonduri în valoare totală de 9,5 mil. lei printr-un plasament privat derulat prin intermediul Goldring. Acțiunile nou emise au fost subscrise la un preț de emisiune de 0,45 lei/acțiune, din care 0,25 lei a reprezentat prima de emisiune. Fondurile obținute au avut ca destinație rambursarea unui credit bancar, continuarea procesului de retehnologizare a fluxului operațional, dar și extinderea pe piețele externe.

Vifrana a raportat la 31.12.2020 o cifră de afaceri în creștere cu 32,5%, iar în primele trei luni ale anului curent, compania marchează un plus cantitativ de 34% a numărului de sticle de vin vândute și un avans de 41% a cifrei de afaceri raportat la primul trimestru din 2020.

În prezent, se continuă tatonarea pieței pentru export în Marea Britanie și Japonia, societatea primind deja solicitări de mostre din partea unor mari distribuitori. Pe plan intern, VIFRANA își concentrează eforturile pe intrarea concertată în zona vânzărilor online, prin contractarea unor servicii globale de promovare online pe toate conturile de social-media și încheierea unui contract logistic pentru ridicarea în timp real a tuturor comenzilor on-line.

Începând cu luna mai, VIFRANA a introdus sistemul de evaluare națională Nutrinform, echivalentul sistemului italian de etichetare nutrițională Nutrinform Battery. Aceasta este o decizie de conformare voluntară, motivată de dorința de informare a consumatorilor cu privire la aportul de energie al vinurilor VIFRANA.

 

Memorandumul întocmit pentru admiterea acțiunilor emise de Vifrana în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacționare poate fi consultat AICI.