fbpx

SSIF GOLDRING SA


WMT

Walmart
  30.03.2020
PozițieStop LossTarget price
SHORT128$89$

 

 

SHORT 30.03.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen mediu

Graficul saptamanal al acțiunii Walmart Inc. (simbol bursier: WMT) arata că preturile actiunii au crescut de la minimele de la sfarsitul lunii dec. 2018 si au atins noi maxime istorice anul acesta in mar. 2020, in jur de 127-128$.

Preturile actiunii s-au corectat insa in a doua parte a lunii mar. 2020. Actiunea pierduse circa 15% de la maximele istorice. Este una dintre cele mai importante companii de retail din lume.

Preturile actiunii Walmart au gasit un suport la marginea inferioara a norului Ichimoku, ele au inchis saptamana in interiorul norului. ”Lagging Span” (linia violet) are o miscare descendenta spre nor de asemenea. Norul deplasat inainte, colorat inca in verde,

si-a ingustat largimea. Daca preturile vor cadea sub nor, acesta va fi un semnal ”bearish”.

ROC (linia violet) ce arata modificarea procentuala a preturilor este negativa. Linia indicatorului a avut o miscare descendenta mai evidenta de la sfarsitul lui oct. 2019. Linia ROC a cazut si a atins o zona supra-vanduta (nivel -10.0) la sfarsitul lui feb. 2020. Daca linia se va misca in continuare spre o zona foarte supra-vanduta (nivel

-20.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la vanzare.

MACD (linia albastră) a generat un semnal de vanzare la inceputul lui nov. 2019 (a se vedea sageata rosie) intr-o zona foarte supra-cumparata (peste nivelul 4.0) cum

s-a intersectat si a trecut sub semnalul său (linia roșie). Linia MACD a cazut si intersecteaza acum nivelul zero. Deci indicatorul MACD susține o miscare descendenta a preturilor actiunii.

Preturile actiunii Walmart, cel mai probabil, vor avea un trend descendent inainte de a-si relua cresterea. Investitorii ar trebui sa fie precauti inainte de a intra din nou la cumparare.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic

Piete financiare

PozițieStop LossTarget price
SHORT128$89$

 

 

SHORT 30.03.2020

 

Analiza cu perspectiva pe termen scurt

Walmart a raportat rezultatele financiare pe T4 din 2020 (anul fiscal se termina in ianuarie), conform asteptarilor analistilor. Profitul net pe actiune a fost la nivelul de 1,43$ față de estimările de 1,43$ (nici o surpriza) in usoara crestere (cu 1%) față de T4 din 2019. Compania distribuie un dividend pe actiune in valoare de 0,54$ aferent T4 din 2020, mai mare decat cel aferent T3 din 2020 (0,53$), ceea ce inseamna un randament al dividendelor de circa 1,8%.

Graficul zilnic al preturilor actiunii Walmart arata o miscare descendenta a acestora in a doua parte a lunii mar. 2020. Preturile actiunii s-au corectat de la maximele istorice si au cazut brusc spre nivelul de suport, de la usor sub 105$. Ele se tranzactioneaza la sfarsitul lui mar. 2020 sub media mobila pe 200 zile (200d EMA), ceea ce este ”bearish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Walmart este reflectată în raportul puterii relative RS in raport cu indicele pietei DJI (a se vedea panoul de jos). Linia RS (linia violet) s-a aflat pe o traiectorie ascendenta din a doua parte a lui feb. 2020, fapt ce ne spune ca actiunea Walmart a evoluat mai bine decat indicele DJI. Dupa maximele din mar. 2020, linia RS cade brusc confirmand corectia preturilor.

Directional Movement a sustinut corectia pretului Walmart (a se vedea panoul din mijloc). Indicatorii directionali au trimis semnale incepand cu inceputul lunii ian. 2020 ce au aratat o directie descendenta a pretului actiunii pe masura ce +DI (linia verde) s-a intersectat si a trecut dedesubtul –DI (linia rosie). Linia ADX (linia albastra) ne spune daca pretul actiunii se confrunta cu un trend puternic (peste valoarea de 25). Trendul este unul slab cum ADX se afla sub nivelul 20.

 

Dan Turmacu, CFTe

Senior Analist Tehnic

Piete financiare

 

 

 

 
24
Ani de experiență
32
Listări intermediate
22
Plasamente private
23
Burse internaționale
0.01
$ per acțiune pentru S.U.A. și Canada
0.42%
Comision BVB
 
Disclaimer

Conținutul rapoartelor din secțiunea Analize, realizate în numele SSIF Goldring SA, au scop informativ și nu va fi considerat o recomandare de investiții sau o ofertă de a cumpăra, a vinde sau a schimba nici un fel de instrumente financiare (consultanță în investiții cu privire la instrumentele financiare la care fac referire materialele) în conformitate cu legile piețelor de capital din România sau cu cele ale altor state.

În luarea deciziei de a investi în instrumentele financiare prezentate, investitorii trebuie să se bazeze pe propria analiză, inclusiv a avantajelor si riscurilor implicate în conformitate cu Documentul de prezentare al GOLDRING SA SSIF pe care îl pot accesa la: https://www.goldring.ro/upload/Documente%20Goldring/document_de_prezentare_Goldring.pdf și să țină cont de faptul că performanța anterioară a instrumentelor financiare nu reprezintă o garanție în ceea ce privește performanța viitoare. Goldring SA, angajații sau colaboratorii săi nu sunt responsabili pentru pierderi sau daune ce ar putea rezulta din utilizarea acestui document, a conținutului acestuia sau într-un alt mod.

Societatea, afiliații sau angajații acesteia este posibil să dețină în nume propriu produse prezentate în acest raport, să efectueze tranzacții cu astfel de instrumente financiare sau chiar să fi prestat servicii de consultanță pentru emitenți prezentați în acest material.

Este recomandabil ca o decizie de investire sa fie luată după consultarea mai multor surse de informare diferite. Investitorii sunt anunțați că orice strategie, grafic, metodologie sau model sunt mai degrabă forme de estimare și nu pot garanta un profit cert. Investiția în instrumente financiare este caracterizată prin riscuri, inclusiv riscul unor pierderi pentru investitori.

Analizele, comentariile si opiniile exprimate prin intermediul rapoartelor de analiză, reprezintă punctul de vedere al autorilor acestora și nu implică în niciun fel răspunderea Goldring SA. Preluarea și publicarea informațiilor din rapoarte nu este permisă decât cu acordul scris al Goldring SA.

 
SSIF GOLDRING SA